sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Palmusunnuntain perunateatteri












Hyvää palmusunnuntaita.
Nykyisin sitä ei meidän perheessä enää vietetä virpomisreissuilla.

Sunnuntain ruuaksi valikoitui vanha, kunnon jauheliha-perunalaatikko.



Jauheliha-perunalaatikko

perunoita
naudan jauhelihaa
sipulia
valkosipulia
lihaliemi
pari lusikallista vehnäjauhoja
suolaa, mustaa pippuria
jos haluaa päälle tomaattia ja juustoraastetta

Kuori ja pilko perunat. Kuutio sipuli, paista se jauhelihan kanssa. Mausta jauheliha. Kypsän jauhelihan päälle ripottele vehnäjauhot ja sekoita, vähän jauhoja ruskistetaan ja lisätään vesi ja lihaliemi. Sekoita kastikkeeksi.
Vuoan voi kevyesti voidella. Lado vuokaan perunaviipaleet ja jauhelihakastike vuorotellen.
Sitten kypsymään uuniin n.170 -200 astetta ja niin pitkäksi aikaa kun perunat ovat pehmeät. Jos haluat, perunoiden kypsyttyä voi lisätä tomaatit ja juustoraasteen.
Vielä hetkeksi uuniin jotta juusto sulaa ja hieman ruskettuu kullanruskeaksi.


Lisukkeena oli vihersalaattia johon halkaisin avokaadon siitä tykkääville.

Tilkka valkoviiniä juomana teki aterian juhlavammaksi.  Sekä selkeästi raikasti :)
Juomana oli valkoviini  SanVigilio, Pinot grigio.





Tälläinen suloinen pergonia, jalosellainen löytyi eilen Plantagenista.

Mukavaa sunnuntaita!

-Mari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.