lauantai 15. lokakuuta 2016

Syksyinen juures-linssipata








Syksyinen juures-linssipata

porkkanaa
lanttua
perunaa
sipulia, hillosipulia, valkosipulin kynsi
suippopaprikaa
mäkimeirami
linssejä
kasvislientä

Pataan tulee kauden juureksia pilkottuna. Liedellä kuulotetaan aluksi voissa juurespaloja. Pannulle ensiksi hitaammin kypsyvät. Lanttu, sipuli, porkkana jne. sekä yrttiä mitä haluaa laittaa.  Kun kasvikset ovat jonkun verran pehmenneet lisätään linssejä n.2dl. Sekä kasvislientä niin paljon, että juurespalat peittyvät.
Uuniin hautumaan. Kun kasvikset ovat kypsiä pannu on valmis. Tämän jälkeen laitetaan suolaa sekä pippuria.
Pannun päälle paistetaan kanttarellejä voissa sekä tehdään yrteillä maustettua ranskankermaa padan päälle laitettavaksi.

Ohje on muisteltu mistäpä muustakaan kuin suosikkiohjelmasta, Strömsön ruokaosuudesta. 

Herkullista<3

Mari

p.s huomenna leivotaan ruisleipää. Leivänjuuri on jo tekeytymässä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.