tiistai 24. lokakuuta 2017

Sunnuntaiset kaalikääryleet



Tarkoituksena oli tehdä lehtimangoldista kanajauhelihaa sisältävät kääryleet. Mangoldia ei vaan löytynyt lyhyellä kauppakierroksella.
Mutta ei hätää. Prismalta löytyi tarkoitukseen sopivaa kaalikäärylekaalia.

Tässä ohjetta.

Kaalikääryleet

kaalikäärylekaalia
kanajauhelihaa
puuroriisiä
meiramia
suolaa
carrya
pippuri
valkosipulia
sipulia
kanalientä
siirappia
voita
kermaa

Keitä riisi ohjeen mukaan.
 Kuulota sipuli ja paista kanajauheliha ja mausta se.
Kaalista kannattaa kovertaa keskiosan kova kanta pois. Lehdet irtoavat paremmin.
 Laita samaan aikaisesti kaali kiehumaan isoon kattilaan lihaliemeen. Keitä kaalia ja irrottele lehtiä. Laita ne vaikka leivinpaperin päälle. Kaalista kannattaa leikata ohuemmaksi lehtiruodin paksuimmat kohdat.
Älä kaada pois keitinlientä.Säästä se paiston aikaista valelua varten.

Sekoita täyteainekset ja mausta makusi mukaan. Lisää kermaa ja tilkka keitinlientä.
 Pistä reilu ruokalusikallinen täytettä lehdelle ja kääri kääryleeksi. Aseta rullat paistovuokaan ja lisää lientä päälle.
Sulatin hieman voita ja lisäsin siihen siirappia. Sivelin sillä seouksella kääryleitä ja valelin keitin liemellä.

Uuni lämpenemään  n.225  astetta 10 minuuttia jonka jälkeen lasketaan asteen 175 ja paistetaan n.50 minuuttia. Valele muutaman kerran kääryleitä liemellä.

kaalikääryleet





Kaalikääryleet nautittiin salaatin ja ehdottomasti puolukkan kera.
Eivät varmasti pahastusi perunamuussistakaan.




Ihanaa sunnuntairuokaa.
Pieni vaivan näkö antaa sille herkkulisää ja lisää makua rutkasti.
Palataan mangoldikääryleisiin kunhan tavoita mangoldia jostain.

Mukavaa viikkoa.
Talvea tekee kohinalla tänne Itään.

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.