lauantai 18. tammikuuta 2014

Leivontaa ja kauneudenhoitoa sulassa sovussa

 Meillä on ollut kotona leipomisbuumi.
Vähintään kerran viikossa leivottu pullaa ja sämpylöitä.
Mutta on ne vaan tuoreena niin hyviä.
Kokeilin ensimmäistä kertaa maa-artisokkasosekeittoa.
Ohje ruokablogista kirjoitettu, en vaan nyt muista mistä.



Maa-artisokkakeitto Antto Melasniemen tapaan
Julkaistu mondo ruoka&Viini-lehdessä 11/11

pieni alkupalakeitto kolmelle-neljälle (neljälle keittäisin pikkuisen isomman satsin, on nimittäin petollisen hyvää)
500 g maa-artisokkia
2 dl kermaa
4 dl maitoa (varaa hiukan enemmän, jotta voit tarvittaessa ohentaa keittoa)
suolaa
valkopippuria
1. Kuori ja paloittele maa-artisokat.
2. Laita kattilaan maito ja kerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää maa-artisokat ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Soseuta samettisen sileäksi. Lisää tarvittaessa maitoa, jos keitto on liian paksu.

 Läheisestä askarteluliikkeestä löysin ihastuttavan sinkkivadin ja tuunasin lasipurkkiin jalkakylpysuolan. Purkin koristelin pienellä pitsinauhalla. Heti oli kauniimpi jalkakylpyhetki :)



Ihanaa, kun tuli pakkaset ja lumi.
Nämä esikot ovat kuin pieni kaunis
aurinko olohuoneessa.
-Mari-










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.