Päivän leipomisen lähtökohta oli kypsät banaanit ja niiden hyötykäyttö.
Löysin vanhan banaanikakkuohjeen reseptikirjasta. Alkuperäinen ohje on kirjoittettu ihanasta blogista Cebicin keittiössä.
Tästä blogista
Maailman paras banaanikakku
2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia
Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa,
sekoita joukkoon oman maun mukaan kanelia. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä.
Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa
uunissa noin tunnin ajan. Kakku tummuu päältä kauniisti, älä säikähdä. Kokeile
kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä
ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä,
varsinkin jääkaapissa.
Kakun kuohukerman voi korvata piimällä, kermaviilillä,
ranskankermalla, jugurtilla tai maidolla.
Lempeää lauantai-iltaa!
-Mari-
Lempeää lauantai-iltaa!
-Mari-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.