maanantai 22. syyskuuta 2014

Selfmade hamburger










Hampurilaisia itsetehtynä.
Terveellistä ja herkullista.

Jauhelihapihvit meidän mamman ohjeella.
Naudanjauhelihasta, sipulista, kermaviilistä, sipulista ja mausteista. Unohtamattakaan korppujauhoja ja kananmunaa. Salaisena mausteena maustepippuria hömpsäys.

Sämpylät ovat perusohjeella tehty.


Raaka-aineet
20 annosta   
5 dl
maitoa tai vettä
50 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
½ rkl
suolaa
12 dl
vehnäjauhoja
½ dl
öljyä

Ohjeet
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri ja suola.
2. Sekoittele mukaan jauhoja. Alustuksen loppuvaiheessa lisäile öljyä ja jauhoja vuorotellen, niin saat taikinan helpommin käsiteltäväksi. Teen aina yleiskoneella taikinan.
3. Anna kohota kulhossa n.30min.
4. Tee taikinasta pyöreitä sämpylöitä.
5. Anna kohota pellillä vielä n.15min.

Paista 225 asteessa 15min. 

Hampurilaisiin pihvin lisäksi salaattia, kurkkua, tomaattia ja hampurilaiskastiketta...

Keittiöpurkit saivat uudet liitutauluetiketit :)
Mukavaa viikkoa!
-Mari-







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.