Hampurilaisia itsetehtynä.
Terveellistä ja herkullista.
Jauhelihapihvit meidän mamman ohjeella.
Naudanjauhelihasta, sipulista, kermaviilistä, sipulista ja mausteista. Unohtamattakaan korppujauhoja ja kananmunaa. Salaisena mausteena maustepippuria hömpsäys.
Sämpylät ovat perusohjeella tehty.
Raaka-aineet
20
annosta
5 dl
|
maitoa tai
vettä
|
50 g
|
hiivaa
|
1 rkl
|
sokeria
|
½ rkl
|
suolaa
|
12 dl
|
vehnäjauhoja
|
½ dl
|
öljyä
|
Ohjeet
1. Liota
hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri ja suola.
2.
Sekoittele mukaan jauhoja. Alustuksen loppuvaiheessa lisäile öljyä ja jauhoja
vuorotellen, niin saat taikinan helpommin käsiteltäväksi. Teen aina yleiskoneella taikinan.
3. Anna
kohota kulhossa n.30min.
4. Tee taikinasta pyöreitä sämpylöitä.
5. Anna
kohota pellillä vielä n.15min.
Paista 225
asteessa 15min.
Hampurilaisiin pihvin lisäksi salaattia, kurkkua, tomaattia ja hampurilaiskastiketta...
Keittiöpurkit saivat uudet liitutauluetiketit :)
Mukavaa viikkoa!
-Mari-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.