lauantai 21. marraskuuta 2015

Mihin meidän viikot katoaa...



Meidän viikot katoaa työn, urheilun ja salibandyn seuratoiminnan ympärille.
Viikkolla olevasta ruokapalvelusta vastaa pääosin toteutuksen puolelta Aviomies ja minä suunnittelen ja toimitan tarvikkeet.

Ruuat pyörivät pitkälti helppoja arkiruokaresepteillä ja makaroonisysteemejä.
 Nuorimman eli säbäsällin harkat ja pelit määrittävät pitkälti ruokarytmiäkin.
Harkkoja pojalla on viikossa 3aamutreeniä urheiluakatemian toimesta. Ja joukkueella on noin 3treenit iltaisin. Jaaettuna kahteen kaupunkiin. Päälle hänellä on vielä omatreeniohjelma jota toteuttaa kotona-Pitkälti lihaskuntotreeninä. Oma ohjelma on seuran käyttämän pt:n pojalle suunnittelema ja ohjaama. Eli

"Etelä-Karjalan urheiluakatemia on tarkoitettu toisen asteen tavoitteellisesti urheileville opiskelijoille. Keskeisenä tavoitteena on koulunkäynnin ja urheilun yhteensovittaminen. Akatemia tarjoaa kansalliselle tai kansainväliselle huipulle tähtääville tai siellä jo oleville urheilijoille hyvät ja joustavat opiskelu- ja valmennusmahdollisuudet.
Akatemian aamuharjoitukset pidetään kolmena koulupäivänä viikossa tiistaina, torstaina ja perjantaina. Valmennuksesta vastaavat lähtökohtaisesti seurojen lajivalmentajat sekä urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat. Koeviikkojen osalta harjoitusjärjestelyt ovat lajikohtaisia. Lukiolaisilta ei vaadita osallistumista harjoituksiin koeviikon aikana."

Meidän sällille hieman hankaluutta aiheuttanut tämän talven IB-lukion kurssien päällekkäisyys akatemian treenien kanssa aamuisin.

Eikä siinä vielä kaikki. Poika myös toimii apuvalmentajana 2 kertaa viikossa pienille salibandypelaajille.





Omat menot iltaisin  koostuvat poikien joukkueen-ja salibandyseuran  ja omien treenien yhteenmuodostetuista kuvioista. Jossa omat treenin vie illoista leijonan osan.

Liityin Marttatoimintaan kesällä ja valitettavasti en kertaakaan ole päässyt tapaamisiin.

Omat ruuat koostuvat viikolla jokapäiväisestä puurosta jonka keitän meille kaikille aamuisin, erilaisista salaateista ja perusruuasta.
Itse pyrin arjen ruokiin tekemään mukaan kasvislisukkeita. Tänä syksynä paljon bataatti ja punajuuri versioita laitellut.



Salaatti savulohesta

salaattipohja
savulohta
mandariinia
tomaattia
basilikaa




Helppo kanapaistos

Uunivuuan pohjalle riisiä ja vettä jossa on kanaliemi. Päälle kanafileet ja ruokakermaa.
Uuniin n.175 astetta n.45min. Loppuvaiheessa voi lisästä juustoraastetta.




Bataatti-peruna-punajuuripaistos jossa hieman fetajuustoa.



Liikuntani on tällä viikolla ollut haasteellista edellis viikonlopun vanhingon vuoksi. Oletettavasti murtumaa ei ole, mutta pehmytkudos ruhje on pitänyt varpaita hanakalina.
Tälläkin hetkellä pohdin Astangaan menoa. Vielä en ennättänyt kokeilla miten varpaat suhtautuu punnerruksiin.

Maanataina kävin Zumbassa (hyvin kenkien turvin),  keskiviikkona YIN-jooga, torstaina lyhyempi juoksu lenkki ja perjantaina pitkä lenkki.
Sunnuntaille varasin tuomiopäivän pakaratreeniin paikan.ja illaksi tietenkin iki-ihana YIN jooga Kuulostaa lupaavalle, tuo tuomiopäivän pakaratreeni.



Kuva on salibandypoikien alkulämmittelystä.  
Viikoloppu vierähtää pojan joukkueen pelitapahtumassa vaikka itse pelaaja meneekin toiseen kaupunkiin seuramme edustujoukkueen kanssa. Sillä eihän se niin mene, että vaan yhdenjoukkueen mukana kulkee. Salibandypoika pelaa ajoittain kahdessa muussa joukkueessa. Toki ne ovat sidottu tähän hänen omaan joukkueen asioihin ja valmentajat ohjaavat missä kulloinkin pelaavat. On siis B -ja Ajunnupelit sekä edustuksen pelit.

Vanhemmalla pojalla on myös liikunta mukana elämässä.Pelaa tennistä ja käy salilla sekä tekee itse omaa ohjelmaa kotona. 
Pyykkikonen pyörii monta kertaa päivässä ja eväitä tehdään joka päivä nuoremmalle. Menee yleensä koulusta suoraan urheilutalolle, töihin tai treenaamaan.

Siinä pieni siivu arjesta.
Kuitenkin ajattelen, että kiire on omassa päässä ja kaikelle kivalle löytyy kyllä  aikaa.

ooooommm ja namaste
Mari





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.