lauantai 10. kesäkuuta 2017

Raparperipiirakka vol.2






Hyvää lauantai huomenta!

Viikonlopun kunniaksi napatkaa tästä mehevän raparperipiirakan ohje.

Raparperipiirakka

 6 dl sokeria
 6 dl piimää (tai jotain muuta hapanmaitotuotetta)
 200 g sulatettua voita
 10 dl vehnäjauhoja
 2 tl ruokasoodaa
 2 tl leivinjauhetta
 Päälle kuorittua ja pilkottua raparperia 
 kanelia ja sokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita sokeri ja piimä, lisää sula rasva sekä jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja leivinjauhe. 
Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille. Asettele siihen  päälle raparperinpalat.

Päälle vielä kanelia sekä sokeria. 
Paista uunissa noin 40 min.

Tästä ohjeesta tulee hyvä pellillinen ja voi toki puolittaa ohjeen ja tehdä pyöreään piirakkavuokaan. 

Hyvää ilman lisukkeita, mutta vaniljakastike tai vaniljajäätelökin tekee kaikesta astetta herkullisempaa.











Vielä olisi muutama kiva ohje raparperista kokeilematta.
Unelmien talo &koti-lehdessä oli herkullinen raparperipiirakkaohje gluteenittomana ja marenkipäällyksellä.

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.