Hyvää lauantai huomenta!
Viikonlopun kunniaksi napatkaa tästä mehevän raparperipiirakan ohje.
Raparperipiirakka
6 dl sokeria
6 dl piimää (tai jotain muuta hapanmaitotuotetta)
200 g sulatettua
voita
10 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
Päälle kuorittua ja pilkottua raparperia
kanelia ja sokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita sokeri ja piimä, lisää sula rasva sekä jauhot,
joihin on sekoitettu sooda ja leivinjauhe.
Levitä taikina voidellun leivinpaperin
päälle pellille. Asettele siihen päälle raparperinpalat.
Päälle vielä kanelia sekä sokeria.
Paista uunissa noin 40 min.
Tästä ohjeesta tulee hyvä pellillinen ja voi toki puolittaa ohjeen ja tehdä pyöreään piirakkavuokaan.
Hyvää ilman lisukkeita, mutta vaniljakastike tai vaniljajäätelökin tekee kaikesta astetta herkullisempaa.
Vielä olisi muutama kiva ohje raparperista kokeilematta.
Unelmien talo &koti-lehdessä oli herkullinen raparperipiirakkaohje gluteenittomana ja marenkipäällyksellä.
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.