sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Mummolan kaalikääryleet ja täytetyt paprikat



Pahoitteluni kaikille pitkästä blogihiljaisuudesta. Blogi on ollut mielessäni ja kuvannutkin olen sitä varten, mutta istahtaminen sen äärelle on  jäänyt. Instagramiin olen paljon, paljon ahkerammin päivittänyt.

Kesä oli Suomessa todella helteinen ja itse kykenin lähinnä makaaman loman riippukeinussa ja hengittelemään.

Mutta nyt on kone avattu ja kuvat viime viikonlopun ruuanlaitosta nähtävillänne.




Simppeliä kausiruokaa, täytetyt paprikat ja kaalikääryleet.


Täytetyt paprikat

Pese ja puolita paprikat. Poista siemenet sisältä.
Täytteeksi voit käyttää mitä haluat.Näihin on laitettu paistettua naudan jauhelihaa, keitettyä riisiä ja vähän ruohosipulituorejuustoa sekä päälle mozzarella-juustoraastetta.
Kasvisversion saa jättämällä lihan pois tai korvaamalla sen soijalla.

Paprikat laitetaan uuniin ja paistetaan kypsiksi.





Kaalikääryleet

yksi kaali
suolaa

Täyte
400 g             jauhelihaa
1 dl                riisiä                     
1                     sipuli
2                    valkosipulinkynttä
1                    kananmuna
1 rkl               soijakastiketta
ripaus           suolaa
ripaus           rouhittua mustapippuria

2 tl                kuivattua meiramia


Ostin kaalia joka oli kaalikääryleitä varten. Tavallinenkin käy.
Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.
 Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne kypsyvät
Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit. Hienonna osa pienemmistä sisälehdistä täytteeseen. Keitä riisit kaalin keitinliemessä kypsiksi ja valuta.
Valmista täyte. Sekoita jauheliha, riisi, kananmuna, hienonnettu sipuli ja muut aineet.
Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä.
Kääri lehdet paketiksi.

Kaalikääryleiden paistaminen:

1 dl kermaa,1 dl keitin lientä ja 2rkl siirappia muodostavat valeluliemen.


Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valuta valeluliemi päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.

Nautimme nämä keitetttyjen perunoiden ja ruskean kastikkeen kera. Päälle puolukkasurvosta tai -hilloa. 











Tänään suunnitelmissa sieniretki ja toiveissa kanttarellejä ja haperoita, rouskuja suolasieneksi.

Illat ovat menneet pipo neulomuksen parissa. Niistä sitten myöhemmin lisää. Mutta käykää ihmeessä jo kurkkamassa samujin tyyppisen pipon ohjetta http://www.nohomewithoutyou.com/2017/03/knitted-chunky-beanie/  tästä blogista.
Ennättää ennen talven kylmiä säitä sen vielä itselle neuloa.

Voikaa hyvin!

Mari

P.s Bossanovaa ehdottomasti ruuanlaiton lisukkeeksi.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=nSTWcsU91ZY



6 kommenttia:

  1. I'm gone to convey my little brother, that he should also pay a quick visit
    this weblog on regular basis to get updated from most recent
    information.

    VastaaPoista
  2. This website was... how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that
    helped me. Many thanks!

    VastaaPoista
  3. Hi there friends, how is all, and what you want to say about this piece of writing, in my
    view its really remarkable for me.

    VastaaPoista
  4. If this is the case then results may be skewed or writer could possibly be not able to draw any sensible
    conclusions. Understand the topic - While writing the essay, the first
    thing you must do is to define the subject. Reading and writing
    wherever possible is the best strategy to develop a
    writing style.

    VastaaPoista
  5. Hi, i think that i noticed you visited my web
    site so i got here to return the want?.I am trying to to find things to improve my site!I
    guess its good enough to make use of some of your concepts!!

    VastaaPoista
  6. Thanks for finally writing about >"Mummolan kaalik��ryleet ja t�ytetyt paprikat" <Loved it!

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.