sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Piparkakkuja


Piparkakkutalkoot ja yksi piskuinen jouluinen mökki lasikuvun alle.

Muistan kauan aikaa sitten Aviomiehen sanoneen ettei ole Jouluihmisiä. Kuinkas sitten kävikään. Ensimmäisenä jouluna kuusessa oli yhdessä hankitut olkikoristeet. Vain olkikoristeita. Sitten syntyivät pojat, tonttuja ja joulujuttuja levisi kaikkialle kotiin. Jouluisia huijauksia,  satuja ja tarinoita kummienkin avustaman pienten poikien jouluista mieltä viihdyttämään ja joulujännitystä kerryttämään. Jokunen vuosi myöhemmin joulukoristeita olisi useampaakin kuuseen sekä joulun jutut on tehty tänäkin vuonna yhdessä. Aviomiehestä on muodostunut hyvä piparkakkumökin tekijä  :)


Tämä elämä ja avioliitto on parityöskentelyä. Pipareiden paistossakin. Aina en jaksa piperrellä ja tarkkuuskin on sinnepäin. Aviomies omaa avaruudellista hahmottamiskykyä ja tarkkuutta. Taidonnäyte tästä on suoraan taikinasta leikattu mökki ilman kaavoja. Voila.
Minun lahjakkuudet ovat ideoinnissa ja suunnittelussa, esteettisessä näkemyksessä sekä esillepanossa



.
Tässä on teille parisuhdetta jalostamaan piparkakkujen teko-ohje. Muistakaa, että paras mauste on hymy ja hyväksyntä. Ystävällisyys sekä rakkaudentunteet. Huumorillakin pääsee pitkälle.

Piparkakut
1 dl tummaa siirappia
1 dl taloussokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
125 g voita tai margariinia
1 muna
4,5–5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Laitoin piparkakkumaustetta ja sen pussin kyljessä oli ohje 2tl per 3dl jauhoja. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin. Lisää siirappiliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi levyksi. Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 5–12 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen.





Suloista kolmatta adventtia kaikille <3

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.