sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Kukkamandala


Tässä ihanaakin ihanampi ja hauska juttu käsillä tehtäväksi, KUKKAMANDALA.
Idea on  Ylen teemalla esitettävästä puutarhaohjelmasta, Puutarhakausi.

Kesällä kun luonto on vihreä ja täynnä kukia näitä mandaloita voi tehdä mielin määrin.
Pihalle, laiturille ja terassille. Tämä kukkamandala on tehty toukokuun alussa hyödyntäen kuihtuneita ruusuja, ruusun lehtiä ja vartta sekä nappasin myös valko-vihreästä juorusta lehtiä.
Mandalan teko kukista on rauhoittavaa ja luovaa puuhaa. Tein tämän mandalan tarjottimelle ja se kesti siinä kauniina useita viikkoja.Mandala (मण्डल, sanskritia: ’ympyrä’, ’kiekkomainen esine’) on hindulaisuudessa ja tantrisessa buddhalaisuudessa symbolinen kuvio, jota käytetään pyhissä rituaaleissa ja meditoimisen apuvälineenä. (Wikipedia)
Mandaloita käytetään paljon rauhoittumisen ja ahdistuksen tunteen vähentämisen keinoina.
Mandala voidaan maalata paperille tai kankaalle, se voidaan piirtää maahan, tai se voidaan tehdä kivistä tai kasveista. Mandalat voivat perustua useisiin erilaisiin geometrisiin muotoihin, jotka käyttävät erilaisista symboleista kummunneita kuvioita. 
Mandaloiden luomisessa käytetyt menetelmät ovat moninaiset. mandalakuviota voi virkaten myös yhdessä (CAL-virkkaukset esimerkiksi.).
Pari vuotta sitten yleistyivät värityskirjat mandalakuvioilla. Kuvion väritys tai piirtäminen toistuvin kuvioin ja luovuuden käyttäminen vie väkisin ajatukset pois kiireestä ja stressistä. 
Työmaalla kahvihuoneessa meillä on värityskirjoja, raaputuskirjoja, pisteestäpisteeseen kirja ja virkkusta varten lankaa ja koukkuja. Samat rentoutusmenetelmät ovat myös asiakkaiden käytössä odotushuoneessa.Kivistä voi myös rakennella omat mandalat rannalle tai laiturille. Viimeksi järvenrannalla kävellessä törmäsinkin jonkun toisen tekemään kivimandalaan. Siihen oli koottu punaisen sävyisiä kiviä rannalta.

Mukavia ja rentouttavia mandalahetkiä <3

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.