Onnea kaikille uusille ylioppilaille ja ammattiinvalmistuneille.
Olkoon päivänne täynnä iloa, riemua ja mielenne hetken huolettomia
Olkoon päivänne täynnä iloa, riemua ja mielenne hetken huolettomia
Olette ansainneet tämän juhlapäivänne.
Onnea teille vanhemmille, rinnallakulkijoille ja tsemppareille
Onnea teille vanhemmille, rinnallakulkijoille ja tsemppareille
Olette tärkeämpiä, kuin ikinä osattee uskoakkaan.
Olkoon päivänne täynnä iloa, riemua ja mielenne hetken huolettomia
Suuri halaus kaikille teille joilla ei tänään vielä ole juhlapäivä ja kaikille teille vanhemmille joiden rinnassa painaa huoli.
Teidän aika koittaa vielä, elämä kantaa ja juhlat ovat edessäpäin.
Uskokaa itseenne, toisiinne ja polkuunne elämässä.
Olkoon päivänne täynnä iloa, riemua ja mielenne hetken huolettomia
Suuri halaus kaikille teille joilla ei tänään vielä ole juhlapäivä ja kaikille teille vanhemmille joiden rinnassa painaa huoli.
Teidän aika koittaa vielä, elämä kantaa ja juhlat ovat edessäpäin.
Uskokaa itseenne, toisiinne ja polkuunne elämässä.
Se kantaa kyllä
Kesän esimmäinen raparperipiirakka ei olekkaan se ihana ja perinteinen maisemakahvilan ohjeella tehty. Linkki ohjeeseen Maisemakahvilan-raparperipiirakka.
Tänä vuonna kokeilin keikauskakkua raparperista.Taikinaan tuli lisäksi raparperihilloketta. Kakku on muheva ja maukas.
Keikauskakku raparperista
Vuokaan pohjalle
50 g voita tai
margariinia
2 dl fariinisokeria
500 g raparperia
1 dl sokeria
Taikina
150 g voita tai
margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1tl raparperihilloketta (Voit keittää tämän valmiiksi vaikka vanhemmistakin raparpereista pakastimesta sokerin kera.)
1. Laita
kakkuvuokaan leivinpaperi pohjalle. Sulata rasva ja kaada kakkuvuokaan Levitä
fariinisokeri rasvan päälle.
2. Puhdista
raparperit, kuori ne tarvittaessa. Paloiteittele varret pieniksi ja ripotella
palat fariinisokerin päälle. Mittaa raparperin päälle sokeri.
3. Tee taikina:
Vaahdota sähkövatkaimella rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla
vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Lisää halutessasi raparperihilloke. Sekoita
tasaiseksi. Levitä taikina kakkuvuokaan raparperien päälle.
4. Kypsennä
raparperikeikauskakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos käytät
irtopohjavuokaa, aseta sen alle pelti, jotta mahdollisesti valuva
voi-sokeriseos ei sotke uunia. Kumoa raparperikeikauskakku vasta jäähtyneenä.
Tarjoa kakku
vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ihanaa kun kesä on täällä taas <3
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.