lauantai 1. kesäkuuta 2019

Keikauskakkua raparperista



Onnea kaikille uusille ylioppilaille ja ammattiinvalmistuneille.
Olkoon päivänne täynnä iloa, riemua ja mielenne hetken huolettomia  
Olette ansainneet tämän juhlapäivänne.

Onnea teille vanhemmille, rinnallakulkijoille ja tsemppareille  
Olette tärkeämpiä, kuin ikinä osattee uskoakkaan.
Olkoon päivänne täynnä iloa, riemua ja mielenne hetken huolettomia 

Suuri halaus kaikille teille joilla ei tänään vielä ole juhlapäivä ja kaikille teille vanhemmille joiden rinnassa painaa huoli.
Teidän aika koittaa vielä, elämä kantaa ja juhlat ovat edessäpäin.
Uskokaa itseenne, toisiinne ja polkuunne elämässä. 

Se kantaa kyllä 



Kesän esimmäinen raparperipiirakka ei olekkaan se ihana ja perinteinen maisemakahvilan ohjeella tehty.  Linkki ohjeeseen Maisemakahvilan-raparperipiirakka.

Tänä vuonna kokeilin keikauskakkua raparperista.Taikinaan tuli lisäksi raparperihilloketta. Kakku on muheva ja maukas.







Keikauskakku raparperista

Vuokaan pohjalle
50 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
500 g raparperia
1 dl sokeria

Taikina
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1tl raparperihilloketta (Voit keittää tämän valmiiksi vaikka vanhemmistakin raparpereista pakastimesta sokerin kera.)

1. Laita kakkuvuokaan leivinpaperi pohjalle. Sulata rasva ja kaada kakkuvuokaan Levitä fariinisokeri rasvan päälle.

2. Puhdista raparperit, kuori ne tarvittaessa. Paloiteittele varret pieniksi ja ripotella palat fariinisokerin päälle. Mittaa raparperin päälle sokeri.

3. Tee taikina: Vaahdota sähkövatkaimella rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Lisää halutessasi raparperihilloke. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kakkuvuokaan raparperien päälle.

4. Kypsennä raparperikeikauskakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos käytät irtopohjavuokaa, aseta sen alle pelti, jotta mahdollisesti valuva voi-sokeriseos ei sotke uunia. Kumoa raparperikeikauskakku vasta jäähtyneenä.


Tarjoa kakku vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.




Ihanaa kun kesä on täällä taas <3

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.