Tämän maksakastikkeen olen oppinut nuorena tyttönä Oulussa, ystäväni äidin luona.
Saman kastikkeen olen sittemmin tehnyt possunsuikaleille, naudansuikaleille sekä kanasuikaleille.
Maksalle
soija-kermakastike ala Oulunmalliin
n.400g naudanmaksaa
2 dl kuohukermaa (laitoin puolitoista
purkkia)
2dl ranskankermaa
soijaa n.0,5dl tai maun mukaan
marinadikastiketta
valkosipulia
Ostin viipaloitua naudanmaksaa ja pilkoin
sen suikaleiksi samalla siivoten siitä pois,
kalvot huolella. Laitetaan marinadiin
maustumaan, pilkoin sekaan valkosipulin kokonaisen.
Muutaman tunti marinoitumassa ja paistetaan pannulla maksasuikaleet nopsasti ruskistaen.
Lisätään kerma, ranskankerma ja soija.
Annetaan porista jonkun aikaa.
Maksakastikkeelle suositan keitettyjä puikulaperunoita ja etikkapunajuuria lisukkeeksi.
<3 Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.