tiistai 21. lokakuuta 2014

Kerma-soijamaksakastike ala Oulunmalliin








Tämän maksakastikkeen olen oppinut nuorena tyttönä Oulussa, ystäväni äidin luona. 
Saman kastikkeen olen sittemmin tehnyt possunsuikaleille, naudansuikaleille sekä kanasuikaleille.

Maksalle soija-kermakastike ala Oulunmalliin
n.400g naudanmaksaa
2 dl kuohukermaa (laitoin puolitoista purkkia)
2dl ranskankermaa
soijaa n.0,5dl tai maun mukaan
marinadikastiketta
valkosipulia

Ostin viipaloitua naudanmaksaa ja pilkoin sen suikaleiksi samalla siivoten siitä pois,
kalvot huolella. Laitetaan marinadiin maustumaan, pilkoin sekaan valkosipulin kokonaisen.
Muutaman tunti marinoitumassa ja  paistetaan pannulla maksasuikaleet nopsasti ruskistaen.
Lisätään kerma, ranskankerma ja soija. Annetaan porista jonkun aikaa.
Maksakastikkeelle suositan keitettyjä puikulaperunoita ja etikkapunajuuria lisukkeeksi.

<3 Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.