sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Perunalepuskaa



 Rapatessa roiskuu :D



Tänään käytiin ystävien kanssa maakuntamatkailulla, naapurikylillä käsityömarkkinoilla ja ihanassa sisustusliikkeessä, Helkkä Dreamsissä.
Martat esittelivät toimintaansa ja mukavaahan tuo yhdessätekeminen olisi jos viikossa riittäisi päiviä ja päivissä tunteja tähän toimintaan. Mutta sitten joskus on sen aika. Nyt vaan kotoillaan.
Tänään syntyi muussinlopusta perunalepuskoita.



Perunalepuskat

4 dl
perunasosetta

n. 1 tl
suolaa 

1
kananmuna

1,5 dl
maitoa

(1 dl
grahamjauhoja)

1 dl
vehnäjauhoja

Ohjeet
Valmistusaika 15 - 30 min
Voit käyttää myös vain yhtä jauholajia jos kaapista ei löydy toista.
Perunalepuskat valmistetaan yleensä tähteeksi jääneestä perunasoseesta.
Sekoita suola, kanamuna ja maito perunasoseeseen puuhaarukalla. Lisää viimeiseksi jauhot seokseen. Seoksen tulee olla kuin löysähkö puuro. Vältä turhaa vatkaamista. Nosta lusikalla taikinaa pellille ja taputtele jauhoisin käsin tai lusikalla noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi.
Paista lepuskat 250° noin 15 min. Tarjoa (muna)voin kera.


 

Helkkä Dreamsilta läveikkö, "nipistimiä" ja Kalkidir-maalia. Puhdas valkoinen, natural white ja Warm latte  ;) Seuraavassa postauksessa sitten mitä niistä tuli.

Hyvää viikon alkua!
-Mari-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.