lauantai 8. marraskuuta 2014

Isälle tarjoillaan herkullista härkäruukkuaMeillä mieheni saa isänpäivän herkkuruuan jo päivää etukäteen. Viettävät nuorimman pojan kanssa huomisen isänpäivän pelireissulla Kuopiossa.
Nuorimman pojan 16vuotissyntymäpäivääkin vietettiin tänään.On syntynyt oikeasti isänpäivän lahjaksi :)

Helppoa ruokaa, ja mikä ihana maku. Kaikki tulevat samassa potissa. Tämän herkullisen ruuan reseptin olen saanut työkaverilta. Meillä on aina hyvät reseptit jaossa ja perjantaisin vaihdetaan ideat viikonlopun ruokavaihtoehdoiksi.
Meillä ei tykätä sinihomeesta joten korvasin pippurijuustolla sen.
Olkaa hyvät :)HÄRKÄRUUKKU

keitettyjä perunoita
paprikaa
hillosipulia
suolakurkkua
naudan sisäpaistia tms palana
mustapippurirouhetta
valkosipulia
aurajuustoa
smetana tai ranskankermaa
ruokakermaa


Keitä perunat. Ruskista pannussa lihat. Voit halutessasi keittää lihoja esim 1t ja poistaa kuohat keittämisen alussa, jos kuohaa tulee. Olen lisännyt tässä vaiheessa mustapippurirouheen, valko- ja hillosipulit muhimaan lihojen ja veden kanssa.

Aseta uunipadan pohjalle pieneksi lohkotut keitetyt perunat, paprikat ja suolakurkut sekä hillosipuli. Näiden päälle murustele aurajuusto ja levitä smetana tai ranskankerma. Lopuksi lihat ja kerma. Tasoittele kevyesti ja hieman pistele aineksia, että hieman sekoittuu. Järjestyksellä ei ole oikeasti väliä.

Uunissa aluksi 200 *, kunnes alkaa ruskistua (n.30-40min), sitten muhitusta 125-150 asteessa  30-60min. (minä keitän lihoja tunnin ja pidän uunissa koko pottia vähintään yhteensä tunnin).

Mukavaa isänpäivää kaikille <3

-Mari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.