keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Viikunakakku





 Työkavereille kahvin kanssa suklaalla päällystettyä.

Viikonloppuna katsoin K-kaupanruokalehteä ja pongasin sieltä viikunakakun.
Ohje näytti kivalle ja halusin kokeilla sen teon. Taatelikakkuhan onkin ollut jo vuosia suosikkikakkuni joulunaikaan ja se on työkaverilta saatu vanha ohje.

Mutta tämä kakku on K-ruoka.fi sivustolta.




Viikunakakku 

Paranee vanhetessaan. Se sopii hyvin lahjaksi tai myyjäisiin.


1 ps (200 g)
Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
2 dl
Pirkka omenatäysmehua
200 g
Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
1 dl
kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1-2 tl
sitruunan raastettua kuorta
1/2 dl
sitruunanmehua
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vanilliinisokeria
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
·         1. Voitele ja korppujauhota rengas- tai kakkuvuoka (1,8 l). Poista viikunoista kovat kannat ja kuutioi viikunat. Mittaa mehu keskikokoiseen teräskattilaan, jossa voit valmistaa koko taikinan. Lisää viikunat ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes viikunat ovat pehmentyneet. Soseuta sauvasekoittimella. Ota kattila liedeltä, lisää paloiteltu rasva ja anna sen sulaa.
·         2. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää sokeri ja vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää taikinaan kermaviili, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita tasaiseksi.
·         3. Sekoita vehnäjauhot, vanilliinisokeri, sooda, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
·         4. Kumoa kakku vuoasta lähes jäähtyneenä. Kakku säilyy pitkään jääkaapissa

<3 Mari
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.