lauantai 19. tammikuuta 2019

Punainen ja kaunis Joulu 2018



Tämä blogipäivitys piti tulla heti joulun jälkeen. Pahoitteluni sen ajankohdasta. Mutta kuvien käsittelyohjelman kanssa oli ongemia ja meni näin kauan ennenkuin Aviomieheni ja minä a) muistettiin  b) oltiin yhtäaikaa paikalla ja c) minä sain tehtyä tämän joulun kuvat.

Halusin kuitenkin kirjoittaa meidän ihansta joulusta itselleni päiväkirjankaltaisen merkinnän. Sitä vartenhan tätä blogia pidän, päiväkirjana Villa Kumpulan tapahtumista.



Tämä joulu oli kaunis ja punainen väriltään. Joulu oli kiireetön ja vailla turhia murheita. Vailla tekemisen pakkoja tai turhaa hössöttelyä. Hössötin sen minkä itse tahdoin. Ja sitä mitä itse halusin.

Äitini tuli meille jouluksi. Ennen joulu aatonaattoa kävimme hänet hakemassa kotiseudultami meille. Samalla kävimme viemässä isän haudalle kynttilöitä. Siskoni kävi vielä jouluaattona viemässä lisää kynttilöitä ja kuusenoksia hautaa koristamaan. 




Joulua ennen leivoimme yhdessä äidin kanssa pakastimeen karjalanpiirakoita.
Joulupöytään tehtiin kaikkea sitä mitä halusimme syödä jouluaterialla. Mutta ilman liioittelua. Ja ilman pelkoa ruokahävikistä.

Jouluaaton pöydästä löytyi kinkkua ja puikulaperunoita, karjalanpaistia ja lihapullia. Laatikoista porkkana-sekä lanttulaatikkoa. Kalaa oli savustettuna lohena sekä kylmäsavulohena ja silliä löytyi myöskin. Salaattina vihersalaattia, sienisalaattia ja punajuurisalaatti korvasi rosollia. Karjalanpiirakoita ja munavoita sekä ruisleipää kotipaikkakunnalta.

Joulupäivänä söimme siskon perheen kanssa meillä ja hänen käsialaa oli ihanat poromufinssit sekä sahramikakku. Kauniita ja taidokkaita jälkiruokia. Itse olin leiponut piparit ja koristellut ne sekä leivoin taatelikakun joulun ajan makeaksi kahvileiväksi.







Kattauksessa oli jokaiselle tehdyt nimikkopiparit paikkakortteina ja kuusenoksa. Pöytäliina on joulunpunainen pellavaliina. Ystävä tuonut sen Viipurin kangaskaupasta parivuotta sitten. Kattauksessa oli punaiset Pentikit viinilasit, Iittalan kastehelmeä, Pentikin astioita ja valkoiset lautaset. Ruokailuottimet ovat Heirolin-mallistosta jo vuosia vuosia sitten hankitut. Olisin halunnut Festivo-kynttilänjalkoihin pyöreät pallokynttilät, vaan liian myöhässä olin liikkellä. Prismasta löytyi kyyneleenmalliset kynttilät(vai mitenhän tuota muotoa kuvailisi).














Jouluaatonaattona käytiin äidin kanssa kaupoilla ja päädyttiin myös koruostoksille. Ostimme itsellemme jouluaaton aamun lahjat :) Äiti osti itselleen kauniin kaulakorun punaisine kivineen ja itse ostin itselle ihanan punaisen  rannekellon. Rannekellossani numeo kahdeksan oli kyljellään joten se kuvasi ääretöntä joulunaikaa <3

Jouluaaton pyhitämme aina vain  mukaville jouluisille asioille. Silloin ei enää juosta asioilla  eikä tehdä joulu siivouksia. Nautitaan aatosta ja käydään naapurikunnan kauniissa kirkossa jouluaatonhartaudessa.




Joulunaikaan äiti virkkasi meille uuden keittiönmaton. Kude loppui kesken ja viimestelyosuus piparkakkureunalla jäi minulle tehtäväksi. Itsellä oli taimitarhan joulukalenterisukat työn alla ja ovat edelleen. Hups...



Ennen joulua tuli YLE TV1:ltä aikuisen naisen joulukalenteri -ohejelma. Pidin valtavasti sen ohjelman värimaailmasta, puvustuksesta sekä lavastuksesta. Joulun värit ja sävyt olivat ihanasti huomioita sarjassa. Vuoden ehdottomasti ihanin puvustus ja lavastus. Kiitos tekijöille suuresta inspiraatioiden määrästä sarjan myötä. Innostuin itsekkin ostamaan jouluiset pussilakanat ja syventämään joulua sisutukseen ja myös omaan jouluaikaiseen pukeutumiseen.






Tästä ihanasta joulusta oli harmillista luopua. Jotenkin olisin halunnut viipyillä edelleen sen värisävyissä ja tunnelmassa. Toivottavasti muistaisin paljon tänävuonna hyödyntää viime vuoden joulunajatuksia ja ideoita. Siskolleni myös kiitos lahjojen myötä tulleista ideoista. Aijon käyttää niitä tulevana jouluna.
Jouluinen tunnelma on mielessä kulkenut tammikuusta huolimatta. Eilenkin katseltiin kotipaikkakunnalla niin kauniita jouluisa maisemia ja valoja. Sekä tulevan joulun lahjoja on jo ostettu sekä ihania joulunauhojapaketteihin myös löydetty.

Kiitollisena tästä kaikesta <3

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.