lauantai 23. helmikuuta 2019

Lauantaina sunnuntairuokaa






Viime syksyisessä Glorian ruoka&viini-lehdessä oli ohje kanaschnitzelistä ja ajattelin sen toteuttaa viikonloppuna.

Perheen kanssa puhuttiin yhdessä syömisestä ja päädyttiin toteuttamaan se lauantaina. Joten sunnuntairuuaksi suunnittelemani leike siirtyi lauantaille. Vaihdoin vielä kanan lihaksi pojan toiveesta. Mutta ihana kanaleike ajatus toteutuu viikolla kyllä.

Paneroidut lihapihvit 

viljaporsaan rach filepihvi
vehnäjauhoja,( muroja, sipsejä)
mausteita
kananmuna

Hakkaa pivit ohueksi ja kasta pihviä kananamunassa sen jälkeen pyöräytä pihvi jauho-mausteseoksessa. Paista kullanruskeaksi pannulla jossa on öljyä ja voita.
Mausta sitruunaviipaleilla.



Lisukkeena ystävän tekemää chilihilloa sekä caesarsalaattia. Salaattiin lisääsin porkkanasta lastuja, makeaa suippopaprikaa ja tomaattia.


Tämän porukan samaan pöytään saaminen on nykyään hankala palapeli. Silloin, kun kotikaupungissa ollaan, on menoja sinne tänne, perheen nuorukaisilla.

Kiirehdin kauppaan ja suoritin ostokset pienillä Emotionhaahuiluilla virkistettynä. Vähän kauneustippoja ja keväiset luomivärit matkaan.
Kotona kokattiin Aviomiehen kanssa. Hän paistoi pihvit ja mie tuunasin salaatin ja lisukkeet. Katoin pöydän kauniiksi, keväisen kevyeksi. Lisäsin juomaveteen sitruunat ja nostin ruusut harsokukkineen pöytää koristamaan. 

Mutta kiirehtimisestä huolimatta ja ehkä juuri sen vuoksi, meillä istuttiin taas Aviomiehen kanssa kahdestaa pöydässä. Aviomies lohdutti, "Että päästiin jo aika lähelle tavoiteeta 2/3 istui syömään yhdessä".

Huomenna yritetään sitten spagettilla ja jauhelihakastikkeella saada vaikka edes 3/4 koolle perheestä.





Kaupasta ruusut ja kukkakaupasta harsokukkaa lisukkeeksi. Se on viikonloppupuska siinä. Keväistä ja kevyttä. Vaaleanpunaista ja valkoista.



Mukavaa lauantaita <3

Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.