sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Saunaillan texmexpiirakka








Lauantai-illan saunapiirakka idea lähti jostain instagramin tai fb:n mangopiirakkakuvasta. Pari päivää ajatus muhi päässäni ja päätin launatai-illan ruuan valmistaa texmextyylisellä piirakalla, salaatilla ja jugurttipohjaisella kastikkeella.

Kaupasta lähti mukaan myös mangopiirakka ainekset, mutta sen valmistan joku toinen päivä. Jälkiruuaksi tälle päivälle tuli tehtyä laskiaipullia.



Texmexpiirakka jauhelihasta

Pohja
Valmispohja tai itse tehty piirakkapohjaohje

Täyte
400g naudan kevyt jauhelihaa
fajitas-mausteseosta
sipulia
kermaviili
kananmuna
aurinkokuivattua tomaattia
minitomaatteja
juustoraastetta

Tee pohja tai laita sulatettu valmispohja piirakkavuokaan ja uuniin esipaistumaan.
Paistajauheliha ja silputtu sipuli. Mausta oman maun mukaan tuliseksi tai vähemmän tuliseksi. Itse käytin savustettua fajitasmaustaseosta, valkosipulia ja suolaa.

Sekoita kermaviili, yksi kanamuna ja juustoraastetta. Lisää suikaloitua aurinkokuivattuatomaattia ja, jos haluat chiliä tms.

Ota pohja uunista, kun se on hieman ruskea. Laita jauheliha sen päälle ja lisää kermaviili-munaseos päälle. Leikkaa tomaatista siivuja ja laita piirakan päälle. Lisää päälle juustoraastetta.

Paista n.200 asteessa ja sen aikaa, että juusto on kullan ruskeaa.



Piirakan kanssa tarjolla oli vihersalaattia ja turkkilaisesta jugurtista tehtyä kastiketta. Lisäsin jugurttiin mausteita ja hitusen sitruunaa ja lehtipersiljaa. Päälle voi murskata tortillachipsejä.





Lunta on järkyttävät määrät ja niitä lumikinoksia katsoessa on vaikea mieltää kevään etenemistä. Mutta silti. Loppuviikosta aamulla töihin mennessä havahduin sen läsnäoloon. Päivien pidentymiseen ja lintujen keväiseen ääneen.
Perjantaina kuuntelin töistä tullessa lähimetsän honkapuiden huminaa lumitaakan alla ja erillaisten lintujen kevät lauluja. Kyllä, kevät on alkanut .

Alla oleva oksa on syreenipuusta katkenneesta oksasta. Metsän puut ja pihan pensaat ovat kovilla tämän lumipainon alla.

Mukavaa sunnuntaita.

Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.