torstai 21. helmikuuta 2019

Talvipäivän lihapata


Vaihteleva keväinen talvisää, plus asteita ja vesisateesta -10 celsiusasteen pakkaseen. Välillä lumi räntää sataa kämmenen kokoisina hiutaleina. Silti ihanaa...kevättä kohden mennään. Valon määrä on lisääntynyt reilusti ja lintujen kevät äänet ilahduttavat mieltä.




Tämä yhdessä miehen kanssa valmistettu lihapata pitää sisällään myös lisukeperunan. Nuorimmainen ei perunasta perusta, joten keitän lisukeriisinä basmatiriisiä.


Talvinen lihapata

porsaanpalapaistia 300g
suikalelihaa possua 300g
kolmen sipulinkerma
kerma
hillosipulia
sipulia
perunaa
valkosipulia
venäläistä suolakurkkua
suippopaprikaa
punaviini

Paista lihat pannulla ja lisää kermat sekä hillosipulit. Kuori sipuli ja perunat. Paloittele suolakurkut ja paprikat.  Laita perunat padan pohjalle. Lisää kaikki muut ja lopuksi liha kermoineen. Lisää pataan punaviiniä halaumasi määrä.

Lihapadan annettiin muhia leivinuunissa pitkään. Meillä se oli n.3tuntia. Kuitenkin niin, että liha on mureaa ja perunat kypsiä.





Lisukkeeksi laitoin venäläisiä suolakurkkuja ja vihersalaattia. Sekä vähän puolukkahilloa. Vähän sen vuoksi että sitä oli vaan  tippa purkinpohjalla. Pidän makean ja happaman yhdistämisestä.


Talvinen lihapata, silvuplee!





Ulkona paistaa ihana aurinko ja pakkasta on vielä -5 astetta(celsiusta). Mitä ihanin ulkoilusää. Mutta pieni flunssa pitelee vielä sisällä ihailemassa ikkunasta kevättä.

Mukavaa keväistä päivää kaikille!

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.