Sunnuntaina kokkailin hasselbackanperunoita, sveitsinleikettä ja lisukkeena uunijuureksia, porkkanaa ja punajuurta (maustettuna öljyllä ja mausteilla).
Jälkiruuaksi tein valmiista paketista Toskapiirakkaa. Kuva väärentää väriä. Tuli tosi hyvää. Paketissa oli vaihtoehtona nesteelle käyttää kahvia ja se tekikin piirakkaan hyvän säväyksen. Toskapiirakkaa olin keskiviikkona syönyt palaverissa iltapäiväkahvin kanssa ja päätin sitä leipoa. Tuo paketin versio oli todella, todella helppo ja maukas.
Puolet piirakasta on jo häipynyt perheen miesten suihin.
Iltapäivä menikin elokuvissa ystävien kanssa. katsottiin Stephen Havkingin elämänkerta:"Kaiken teoria". Ihana ja viehättävä elokuva. Käykää ihmeessä katsomassa.
Hasselbackan perunat
2 perunaa/ ruokailija
|
|
voita tai margariinia
|
|
suolaa
|
|
korppujauhoja
|
|
juustoraastetta
|
Kuori perunat.
Leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
Pane perunat voideltuun uunivuokaan.
Sivele sulatetulla rasvalla.
Ripottele pinnalle suolaa.
Kypsennä uunissa 200-asteessa vajaa tunti.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja.
Laita takaisin uuniin ja jatka kypsennystä niin, että juusto sulaa perunoiden pintaan ja väri on kauniin ruskea.
Leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
Pane perunat voideltuun uunivuokaan.
Sivele sulatetulla rasvalla.
Ripottele pinnalle suolaa.
Kypsennä uunissa 200-asteessa vajaa tunti.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja.
Laita takaisin uuniin ja jatka kypsennystä niin, että juusto sulaa perunoiden pintaan ja väri on kauniin ruskea.
Viikko vielä ennen lomaa ...
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.