Sunnuntain tekosia, kaalipiirakoita ja lihapasteijoita.
Kaalipiirakoidenohje on jostain netin syövereistä löydetty ja nyt vasta kokeiltu.
Hyviä olivat. Mausteita ensi kerralla lisää ja
notemyself : Keitä kaali ajoissa...kestää kestää...kestäää...
Lihapasteijat valmiista voitakinalevyistä. Sisälle jauhelihaa ja keitettyä kananmunaa. Joskus laitan myös riisiä.
Kaalipiirakoiden taikina:
|
|
3 dl
|
vettä
|
25 g
|
hiivaa
|
1,5 tl
|
suolaa
|
0,5 rkl
|
siirappia
|
7-8 dl
|
hiivaleipäjauhoja
|
0,5 dl
|
öljyä
|
täyte:
|
|
1 kg
|
keräkaalia
|
noin 25 g
|
margariininokareita
|
0,5 dl
|
vettä
|
2 rkl
|
siirappia
|
suolaa
|
|
voiteluun:
|
|
1
|
muna
|
Valmistusohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita pehmeä taikina. Alusta kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.
- Silppua kaali. Sulata kattilassa nokare margariinia ja tilkka vettä. Hauduta kaali pehmeäksi. Lisää mausteet ja anna täytteen jäähtyä. Jos kaalista tulee paljon nestettä, kaada kaali siivilään ja valuta.
- Jaa taikina 16 osaan. Pyöräytä taikinapalat pallosiksi ja kauli pyöreiksi piirakkapohjiksi. Lusikoi kaalitäytettä taikinapohjille, ummista piirakat ja leikkaa reuna siistiksi taikinapyörällä.
- Voitele piirakat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Peitä piirakat pyyhkeellä ja tarjoa kuumina.
Note to myself. Hauduta kaali hyvissä ajoin…
Ihanaa et on torstai.Viikko on ollut meidän perheelle rankka. Aviomies mursi jalkapöytänsä 3.sta kohtaa lumenluonnissa ja esikoisella alkoi kirjoituksen...No tästäkin selvitään kun kaikki auttaa ja joustetaan.
<3 Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.