maanantai 27. heinäkuuta 2015

Mansikkakiisseli







Tein mansikkakiisseliä hieman vetistyneistä uusista mansikoista.Kiisseliin voi hyvin käyttää pakastetta tyhjentäessä vanhoja mansikoita.



Mansikkakiisseli
1l vettä tai mehua
4rkl perunajauhoja
1,5 dl sokeria
hipsaus vaniljasokeria
3dl mansikoita

Kiehauta vesi ja lisää mansikat sokeri. Itse rikoin hieman mansikan rakennetta vispilöimällä kiisseliä. Hetken kiehutettua lisää perunajauhot jotka on sekoitettu puoleen lasilliseen kylmää vettä. Lisää se keitokseen ”nauhana”. Anna kiehahtaa ja ota keitos liedeltä jäähtymään.
Lisukkeeksi käy kermavaahto, vaniljakastike, rahka ja meillä eilen ollut vaniljajäätelö.











     




 







Nyt kannataa kerätä talteen ruusuista pudonneet kukanterälehdet. Itse kuivatan ne ja käytän  luonnonkosmetiikkaan. Eli teen sokerikuorintaa ja jalkakylpysuolaa.


Mukavaa kesäpäivää! Vielä on lomaa jäljellä.

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.