Tein mansikkakiisseliä hieman vetistyneistä uusista mansikoista.Kiisseliin voi hyvin käyttää pakastetta tyhjentäessä vanhoja mansikoita.
Mansikkakiisseli
1l vettä tai mehua
4rkl perunajauhoja
1,5 dl sokeria
hipsaus vaniljasokeria
3dl mansikoita
Kiehauta vesi ja
lisää mansikat sokeri. Itse rikoin hieman mansikan rakennetta vispilöimällä
kiisseliä. Hetken kiehutettua lisää perunajauhot jotka on sekoitettu puoleen
lasilliseen kylmää vettä. Lisää se keitokseen ”nauhana”. Anna kiehahtaa ja ota
keitos liedeltä jäähtymään.
Lisukkeeksi käy
kermavaahto, vaniljakastike, rahka ja meillä eilen ollut vaniljajäätelö.
Nyt kannataa kerätä talteen ruusuista pudonneet kukanterälehdet. Itse kuivatan ne ja käytän luonnonkosmetiikkaan. Eli teen sokerikuorintaa ja jalkakylpysuolaa.
Mukavaa kesäpäivää! Vielä on lomaa jäljellä.
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.