torstai 28. syyskuuta 2017

Kaali-jauhelihapiirakka




Viime viikolla tehdystä kaalipadasta jäi kaalia käyttämättä. Kaalinpala odotti tekijäänsä. Torstai-illan idea, paistampa kaali-jauhelihapiirakkaa iltapalaksi sekä huomiseksi evääksi.

Olin unohtanut miten herkullinen on itse tehty kaalipiirakka ja hitusen kevyempi kermaviilivoitaikina.

kaalipiirakka

1 prk  kermaviiliä
150g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Yhdistä kermaviili ja pehmeä voi. Lisää jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
Kääri taikina suorakaiteeksi taputeltuna kelmun sisään ja laita jääkaappiin.

Täyte

1  kg kaalia
400g nautajauhelihaa
 0,5 dl riisiä
1  iso sipuli
3  rkl voita
1 lihaliemikuutio
2 - 3 rkl siirappia
2  tl meiramia
½  tl pippurisekoitusta
1tl suolaa

Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota voissa tilavassa kattilassa.
 Lisää joukkoon liemikuutio, siirappi ja mausteet. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää.
Keitä riisi ja paista ja mausta jauheliha.
Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa.

Kauli taikina kahdeksi, n. 35 x 23 cm:n levyksi. Nosta pohjalevy uunipannulle leivinpaperille. Levitä sen päälle jäähtynyt täyte, ei ihan reunoja myöten. 
Voitele reunat munalla. Peitä piirakka kansilevyllä. Ummista haarukalla painelemalla reunat kiinni. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla. Ripota halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä. 
Paista 200 asteessa n. 20 min.













Hyvää tuli <3

Mukavaa viikonlopun odotusta!

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.