sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Päärynäpiirakkaa




Sunnuntain kunniaksi teki mieli kahville jotain leipoa. Hedelmäkorissa pyöri edellisellä viikolla ostettuja pieniä päärynöitä.

Elovenan sivulta löytyi tämä ohje. Pohja oli rapsakkaa ja tykästyin piirakkaan heti.
Pakkasesta löytyi mini pala vaniljajäätelöä.

Ohjeessa oli käytetty säilykepäärynöitä. Meidän päärynät olivat juuri sopivasti pehmenneitä. Rasvana käytin voita ja sitäkin oli vähemmän kuin ohjeessa. Silti, hyvää tuli :)





Päärynäpiirakka

1 dl juokseva rypsiöljyvalmistetta
100 g leivontamargariinia
1   muna
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk  säilykepäärynöitä (425 / 240 g)


Muruseos:
0,5 dl juokseva rypsiöljyvalmistetta
50 g  leivontamargariinia
0,5 dl sokeria
1 tl  vanilliinisokeria
1,5 dl  kaurahiutaleita


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita Juoksevan Sunnuntain tai sulatetun margariinin joukkoon muna, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.

Leikkaa valutetut päärynänpuolikkaat paksuhkoiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle.

Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä päärynäviipaleiden päälle. Paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia.









Koti on jo hieman pukeutunut syksyn sävyihin. Paksummat matot ja viininpunaista väriä. Verhot ovat vielä kesän ohuet. Hmmmm... jotain uutta mielisin tähän huoneeseen verhoihin.

Suloista, suloista viikonalkua. Arjen ihanuttaa juuri sinulle lukijani.

Mari

Edit. Ohjeesta oli jäänyt osa pois ja lisäsin sen tänään siihen. Onneksi oli linkin takana ohje kokonaisuudessa.

Pearpie



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.