sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Raperperipiirakkaa



Raparperipiirakkaa maalla-lehden ohjeella.

Pohja
150g voita tai margariinia
1dl sokeria
1kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita

Täyte
1pussi vaniljakastiketta
1 1/2 dl maitoa
250g mascarponejuustoa
1 kananmuna
n.250g raparperiä

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet.ja pyöräytä taikinaksi. Painele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Sekoita vaniljakastikejauho kulhossa maitoon ja anna seistä muutaman minuutin.Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja kananmuna. Valuta vaniljaseos piirakkapohjan päälle. Ja levitä tasaisesti. Paloittele raparperit ja asettele piirakan pinnalle.
Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia.

Luvattu ohje vihdoinkin kirjoitettuna.




Kuvasin pihassa tänään hyvin pieniä kukkasia macro-objektiivilla. SIGMA 105mm 1:2.8 DG MACRO HSM ja camera oli Canon Eos 700D.

Viime viikkolla oli paljon touhua. Olin toimitsijana Hippokisoissa ja monta muuta puuhaa, joka illalle. Hippokisat oli hauskat, voi niitä pieniä urheilijanalkuja.Olin maaliviivalla katsomassa tulojärjestyksen. Siis nahkaisena maalikamerana ;)

Lauantaina kävin Live aid uusi lastensairaala 2017 konsertissa ja upeaa oli. Tänään väsymys on ollut valtaisaa. Päivänreissu Helsinkiin ja yöllä takaisin, nukkumaan pääsin vasta aamuyöstä. Ensi yönä nukuttaa varmasti.
Ihana konsertti ja huippuesiintyjät.

Palataanhan taas...

Mari

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.