perjantai 10. kesäkuuta 2016

Mumman raparperiripiirakka (Rhubarbpie)






Mumman raparperipiirakka
2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Päälle:
1 ½ lpilkottuja raparpereja
50 g pehmeää voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Valmistusohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita pohjan aineet keskenään puuhaarukalla. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Levitä pilkotut raparperit taikinan päälle. Nypi pehmeä voi, jauhot ja sokeri muruiksi. Ripottele muruseos raparperien päälle. Nosta piirakka uuniin noin 30-40 minuutiksi. Paista ensin vartti 200 asteessa ja tiputa lämpö 175 asteeseen. Paista keskitasolla tai alempana. Korkealla paistettu piirakka palaa helposti. Tarkkaile uunia paiston aikana. Jäähdytä vähän ennen
tarjoilua.
Paistovinkki: Taikinasta riittää yhteen halkaisijaltaan n. 28 cm:n kokoiseen reunalliseen piirakkavuokaan tai kahteen pienempään. Myös "lasagnevuoka" on sopiva tälle taikinamäärälle.
Piirakan voi myös paistaa pellillä, jolloin siitä tulee ohuempi. Paistoaika on tällöin n. 25-35 minuuttia. Paksumpi piirakka vaatii pidemmän paistoajan.



Ohje kirjoitettu Iltasanomien sivustolta.





Oman puutarhan raparperit ovat kovin hentoisia ja pieniä vaikka vuosia niitä olen yrittänyt kasvattaa.Siirrän ne tänä kesänä muualle. Muutaman vuoden yritys tuossa paikassa saa riittää.

Torstai-iltana täällä Itä -Suomessa myrskyää, isoisoisäni mukaan nimetyn myrkyn Salomoni puhaltaessa pihoilla sisähommat tuntuvat mukavilta. Onneksi vai tuuli puhaltelee, ei sen suurempaa myrskyn riehuntaa.
Strömsön ohjeella neulottu pontso alkaa kohta olla valmis.

Mukavaa perjantai-iltaa!

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.