Mumman
raparperipiirakka
2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua
voita
2 dl kermaa
1 tl
leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Päälle:
1 ½ lpilkottuja
raparpereja
50 g pehmeää voita
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Valmistusohjeet
Kuumenna uuni 200
asteeseen.
Sekoita pohjan
aineet keskenään puuhaarukalla. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Levitä
pilkotut raparperit taikinan päälle. Nypi pehmeä voi, jauhot ja sokeri
muruiksi. Ripottele muruseos raparperien päälle. Nosta piirakka uuniin noin
30-40 minuutiksi. Paista ensin vartti 200 asteessa ja tiputa lämpö 175
asteeseen. Paista keskitasolla tai alempana. Korkealla paistettu piirakka palaa
helposti. Tarkkaile uunia paiston aikana. Jäähdytä vähän ennen
tarjoilua.
Paistovinkki:
Taikinasta riittää yhteen halkaisijaltaan n. 28 cm:n kokoiseen reunalliseen
piirakkavuokaan tai kahteen pienempään. Myös "lasagnevuoka" on sopiva
tälle taikinamäärälle.
Piirakan voi myös
paistaa pellillä, jolloin siitä tulee ohuempi. Paistoaika on tällöin n. 25-35
minuuttia. Paksumpi piirakka vaatii pidemmän paistoajan.
Ohje kirjoitettu Iltasanomien sivustolta.
Ohje kirjoitettu Iltasanomien sivustolta.
Oman puutarhan raparperit ovat kovin hentoisia ja pieniä vaikka vuosia niitä olen yrittänyt kasvattaa.Siirrän ne tänä kesänä muualle. Muutaman vuoden yritys tuossa paikassa saa riittää.
Torstai-iltana täällä Itä -Suomessa myrskyää, isoisoisäni mukaan nimetyn myrkyn Salomoni puhaltaessa pihoilla sisähommat tuntuvat mukavilta. Onneksi vai tuuli puhaltelee, ei sen suurempaa myrskyn riehuntaa.
Strömsön ohjeella neulottu pontso alkaa kohta olla valmis.
Mukavaa perjantai-iltaa!
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.