lauantai 4. kesäkuuta 2016

Savustettua kanaa ukkosella höystettynä





Savustettu kana

kevyesti suolattu pakaste- tai raaka maustettu broileri
savupönttö

Pirkka-lehdenohjeneen mukaan n.60 minuuttia savupöntössä tai kanan sisälämpötila on 75 astetta.
Ohjeessa oli, että varaa astia kanan alle, koska savustaessa kana valuttaa nestettä.

Meillä ei kypsynyt miedossa lämpötilassa pariin tuntiin. Joten suositan, että keität tai uunissa paistat kanan melko kypsäksi ja savustus on vaan maunantaja.
Mutta on kyllä kokeilemisen arvoinen tämä kananen.







Savustetulle kanalle tein lisukkeeksi varhaiskaalisalaattia johon laitoin nyt ohjeen mukaiset keitetyt kananmunatkin.
Keitettiin uusia perunoita sekä kanalle kylmää mangorajakastiketta.
Tietenkin sillifilettä.






Meillä oli täällä kesän ensimmäinen kunnon ukkonen. Kunnon jyrinällä sekä salamoinnilla sekä vesisateella.
Katettiin astiat  ruokailuhuoneeseen ja nuorimmainen kysyi mitä juhlitaan.
"Poikani, elämä on juhla tänäänkin".

Jälkiruuaksi vaniljajäätelöä vaahtokarkeilla ja keksinmurusilla sekä kahvia.

Hyvää viikonloppua.
Ihanaa viikonloppua valmistuville ja uusille ylioppilaille!

Mari





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.