sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Viivy vielä hetki- suppiskeittoa



Ihania syksynpäiviä on ollut. Aviomies kävi korillisen suppilovahveroita ystävänsä kanssa keräämässä ja tehtiin niistä meille perinteinen suppiskeitto.
 Keitto on ollut aikanaan jonkun tuotemerkin, Valio? Tai joku muu ohjekirjasessa ja sieltä se kulkeutui nuoremman pojan kummisedän myötä meille. 
Soppa on todella herkullinen ja helppo. 
Aviomies keitti tällä kertaa keiton lauantain ruuaksi. Ihana sopantuoksu tuli vastaan eteisessä joogasta tullessa.
 Ihanaa, sielua lämmittävää ruokaa.

Sunnuntaina muutettiin soppaa hieman, paistettiin pekonisilppua rapeaksi ja ropautettiin lautaselle keiton päälle sitä vähän makua antamaan.
Keiton kanssa tarjolla oli hyvää ja tuoretta leipää. 









Viivy vielä hetki- metsäsienikeitto (5annosta)

1 sipuli
2dl sekasieniä (tai suppilovahveroita)
1rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
9dl maitoa
½ rasiaa (100g) sulatejuustoa
1 kasvisliemikuutio
½ tl rakuunaa
1/3 tl yrttisuolaa
1dl kuohukermaa
koristeeksi persiljaa

Hienonna sipuli ja sienet.  kuullota voissa, ripottele päälle vehnäjauhot ja lisää maito ohuena nauhana. Samalla sekoittain. Lisää sulatejuusto, liemikuutio ja mausteet.
Anna kiehua hiljalleen, välillä sekoittaen. kunnes juusto on sulanut. Lisää kerma ja ripottele päälle persilja.



Suloista sunnuntain iltaa kaikille.

Mari

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.