sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Paholaisenhilloa



Eilen oli Marttailupäivä ystävän seurassa. Paistettiin ruissiemenleipää pitkän kaavanmukaan ja tehtiin myös ihanaa paholaisenhilloa eli tulista tomaatti-chilihilloa (Devilsjam).
Tässä päivityksessä on tuon hillon ohje ja leivän ohje tulee myöhemmin.

Ohje on ystävältä ja alkuperä lienee hänen siskolta, kuten chilitkin(tackar och pokkar).

Purkin päällä olevia etikettejä löysin Kodin kuvalehden  sivulta. 








Paholaisenhillo
800 g tomaatteja TAI
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.
Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita.
Säilytä kylmässä.




Siskoni tekemä reseptikirja <3 Sorry sisko tuo justiinakuva on lähtemässä :D





Herkullista hillosta tulikin. Olen kokeillut sitä vaikka minkä ruuan kylkeen.
Tämän paholaisenhillo vaatii hieman pilkkomista ja muuten se valmistuu suhteellisen helposti.
Kannataa kokeilla.
Tulisuuttahan voi sitten itse lisätä tai vaimentaa chilinmäärää muuttamalla.

Alla suloinen marjakanerva.

Mukavaa sunnuntai-iltaa.
Tallenteelta ihana Strömsö-ohjelma <3

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.