sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Runebergintorttua gluteenittomana






Runebergin torttu muffinssina

12 kappaletta
Taikina:
50 g  mantelilastuja
1 ¼ dl mantelijauhetta
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl piparkakkumaustetta
1 ½ tl kardemummaa
1 ½ tl  vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa

Kostutus:
1 ¼ dl vettä
1 ¼ rkl sokeria
2 ½ rkl punssia (tai mantelilikööriä tai sitruunamehua)

Tomusokerikuorrute:
¼ dl valkuaista
1 ¾ dl tomusokeria

Pinnalle: 150 g vadelmahilloa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen kostuttamista. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon punssi. Kostuta muffinssit imeyttämällä kostuketta muffinssin päältä pullasudin avulla.

Valmista lumihiutalekoristeet edellisenä päivänä. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella noin 4 minuutin ajan. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota lumihiutaleita leivinpaperin päälle. Säästä loput kuorrutteesta seuraavaan päivään. Sulje tyllan pää maalarinteipillä ja laita pussi jääkaappiin. Kuorruta muffinssit vadelmahillolla lusikalla levittäen tai kertakäyttöisen pursotuspussin avulla pursottaen. 
Kallista muffinssia ja pursota tomusokerikuorrutteesta vadelmahillolle reunus.

Ohje on Kinuskikissan ohje. Alkuperäinen ohje löytyy 
alla olevasta linkistä.




Päätiin siis aloittaa gluteenittoman leivonta kokeilun tämänpäivän juhlaleivonnaisella eli Runebergin tortulla. Maukasta tuli lopputoloksesta  :)

Samalla kaivoin kameran esille ja kuvasin tortut.Tänään oli hitusen enemmän meidän keittiössä valoa.

Oi ihanaa kevät ja valo.




Kauppareissulla ostin pari kirjaa itselleni. "Ruokaa rennosti, Gluteeniton ja maidoton, kiitos!" sekä iki-ihanan jo moneen kertaa luetun ja elokuvana katsotun "Eat, pray, love". Kirja on hyvänmielenkirja jonka haluan omaan kirjahyllyyni.




Hyvää Runeberginpäivää!

Today in finland is the day of J.L Runeberg. He is inventor of Finnish Poetry.
Mrs. Runeberg also inventor and she created the pasteries for her husbands liking.

Mari
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.