perjantai 3. helmikuuta 2017

Bataatti-kookossoppaa siemennäkkärillä




Mukavaa helmikuun alkua!

Tammikuu mennä heilahti joogaten ja pohtien ruokaremontti asioita.
Vatsalleni etsitään sopivaa ruokavaliota ja nyt ajatukseni suuntautuvat Hannen ( ravinto-ohjaajani) ehdottamana, kokeilla gluteenitonta elämää.
Ainakin hetken.
 Toivon vatsani rauhoittuvan.




Bataatti-kookossoppa

puolikas bataattia
pari perunaa
sipuli
kookosmaitoa
kanaliemikuutiota 1-2

Kuori ja kuutio bataatti, perunat ja sipuli.
 keitä kanaliemikuutiossa kypsäksi. Lisää kookosmaitoa puolipurkkia.
Voit käyttää myös kasvisliemikuutiota.Kananliemi antaa mukavan maun keittoon.
Soseuta keitto. 
Laitoi keiton päälle kurpitsansiemeniä. Jos haluat niihin paahdetun maun. Pyörittele niitä hetki pannulla öljytilkassa.





Sopan lisukkeeksi tein siemennäkkäriä.





Siemennäkkäri
3 kananmunaa
1dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1/2ps auringonkukansiemeniä
1/2dl pellavansiemeniä
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3/4tl suolaa
2rkl perunajauhoja

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita pehmeäksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
Paista levyä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi.

Näkkäri on gluteeniton, kun käytät siihen puhtaita kaurahiutaleita










 Kotimatkalla poikkesin pitkästä, pitkästä aikaa paikallisessa Intersportissa ja ilahduin.Vihdoinkin juomapullomerkit ovat alkaneet tehdä lasisiajuomapulloja. Kuten tämän Casallin version. Facebookin mainosmaailmassa tuli tänään vastaan myös samanmoiselta juomapullomerkiltä oma versio neljässä erivärissä.
Samalla ostin pari iloisen väristä ,pidempää toppia joogaan ja yhden pitkähihaisen.

Mukavaa viikonlopun alkua!

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.