tiistai 13. lokakuuta 2015

Jauhelihapottumuussilaatikko







 Sunnuntaina lueskelin noita uusimpia kokkauskirjojani joiden mutkattomista kotiruokaohjeista ole kovin hyvilläni. Parempaa arkiruokaa, Safkaa!-kirjat ja uusin 400g jauhelihaa ovat mukavan mutkattomia luettavia ja ruokaideoiden hakuun hauskat tuttavuudet. Ainainen kysymys: "Mitä tänään ruuaksi" on vienyt metkalle matkalle vanhojenkin ruokatuttavuuksien esille nousuun.

Kuten tämä vaikka ruuanhävikkiä vähentävä jauhelihaperunalaatikko, jauhelihapottumuussilaatikko tai kirjassa ohje oli Shepherds pie. Kirjan ohje on  hienomipi versio karitsanjauhelihoineen.Mutta meillä minä vedin sen naudanjauhelihalla ja perunamuussilla.

Tämä on minulle tyypillistä, nään ohjeen ja teen sen vanhalla tavalla. Mutta saihan idean kirjasta :D
Ihan ohjeenmukainenkin laatikko karitsanlihoineen voisi olla aikasen hyvää.


Jauhelihapottumuussilaatikko

Jauhoista perunaa
maitoa
voita

Tee perunamuussi.

400g naudan jauhelihaa
mausteita maun mukaan, pippuria yms.
sipulia
valkosipulia
juustoraastetta kuorrutuksen

Laatikkoon voit halutessasi laittaa vaikka mitä, mutta meillä mennään perusaineilla.
Paista jauheliha ja sipuli. Lisää valkosipuli. Mausta.
Sekoita muussi ja jauheliha padassa. Lisää päälle juutoraastetta.
Uunin lämpötila n.200 astetta.Ruokahan on kypsää joten on valmista kun juusto on kauniin ruskeaa. Itse pidin noin.1h annoin  kyspsyä kannen alla, Myös juustoraaste ruskettui sen alla.

Tuossa linkki Kotikokin Shepherd´s pie ohjeeseen. Googlaamalla ohjetta löytyi vaikka minkälaista. Jopa lihalla, ei jauhetulla.

Kotikokin Shepherd´s Pie






Sairastaminen jatkuu täällä. Ääneni on todella kamala. Ja ystävini eivät soittaessaan arvanneet minkä ääninautinnon saisivat kokea. Kukaan ei tuntenut ääntäni. Osa meinasi sulkea puhelimen luullessaan soittavansa väärään numeroon.

 Pitää vissiin kaivaa kirjat taas esille ja alkaa pohtia poikien lomaviikon muonitusta.

Heippa!

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.