keskiviikko 24. elokuuta 2016

Kanttarellipiirakka voitaikinaan






Viime viikolla kävimme Aviomiehen kanssa kanttarellimetsällä. Matkalla soitettiin ystväville pääsevätkö mukaan. Tällä kertaa ei seuraa saatu, mutta saimme kutsun metsästä tullessa pistäytyä iltakahvilla ja kanttarellipiirakalla. Kanttarellipiirakka oli niin maistuvaa, että painoin ohjeen mieleeni ja tein myös kotona piirakkaa.

Pekoni-kanttarellipiirakka

voitaikina (valmis tai itse tehty)
paistettua pekoni silppua
sipuli
2 munaa 
maitoa
juustoraaste
mausteita (suola, valkosipuli ja mustapippuri)
 kevätsipulin vartta




Voitaikina
150 g margariinia/voita
3 dl vehnäjauhoja
n.3/4 dl kylmää vettä
Ohjeet
Sekoita pehmeä rasva ja jauhot kulhossa.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä n.1cm paksuiseksi.
Taita taikina kolmin kerroin, käännä pituussuuntaan ja kaulitse uudestaan.
Toista vielä kertaa kaksi.
Anna taikinan kovettua hieman jääkaapissa.




Silppua ja paista pekoni.
Paista kanttarellit ja kuuloita sipuli. 
Tee ohjeen mukainen voitaikina tai valmiista taikinasta kaulitse taikina hieman isommaksi kuin pelti ja levitä leivinpaperin päälle. Sekoita munamaito,lisää siihen juustoraastetta sekä mausteita.Levitä taikinalle sienet, sipulit ja pekoni. Laita munamaitoseos sienten ja pekonien päälle. Silppua kevätsipulinvartta piirakan päälle. Ripottele vielä päälle juustoraastetta.

Paista 200 asteisessa uunissa kunnes piirakka on kauniin ruskea.







Piirakan kanssa sopii raikas, perus vihersalaatti. Ihana piirakka iltapalalle.
 Tai sitten sellaisenaan, suoraan pellin päältä.
Nam.

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.