sunnuntai 7. elokuuta 2016

Vaniljainen punaherukkapiirakka



Tämän piirakan ohje kannataa laittaa itselleen talteen.
On helppo ohje ja vaniljajugurtti taittaa happamien marjojen maun taivaalliseksi piirakaksi.
Syksynmällä tulee hyvä piirakkaa myös puolukasta.





Vaniljainen -punaherukkapiirakka

pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
125 g voisulaa
1 dl vaniljajugurttia
1 muna
täyte:
1 muna
2 dl vaniljajugurttia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 Pinnalle: 2-3 dl punaherukkaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon voisula, jugurtti ja muna. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Levitä taikina voideltuun vuokaan ( n. 24 - 26 cm). Sekoita täytteen aineet ja levitä ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle marjat.
Paista piirasta 200 asteen lämmössä n. 30 min.






Tälle piirakkapalalle laitoin kermavaahtoa. Purkissa oleva pursotettava versio on todella raikasta ja hyvää.
Ja säilyy aika pitkään jääkaapissakin.
Mukavaa viikonalkua!

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.