Tämän piirakan ohje kannataa laittaa itselleen talteen.
On helppo ohje ja vaniljajugurtti taittaa happamien marjojen maun taivaalliseksi piirakaksi.
Syksynmällä tulee hyvä piirakkaa myös puolukasta.
Vaniljainen -punaherukkapiirakka
pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
125 g voisulaa
1 dl vaniljajugurttia
1 muna
täyte:
1 muna
2 dl vaniljajugurttia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle: 2-3 dl punaherukkaa
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää
joukkoon voisula, jugurtti ja muna. Sekoita vain sen verran, että ainekset
tasoittuvat.
Levitä taikina voideltuun vuokaan ( n. 24 -
26 cm). Sekoita täytteen aineet ja levitä ne taikinan päälle. Ripottele
pinnalle marjat.
Paista piirasta 200 asteen lämmössä n. 30
min.
Tälle piirakkapalalle laitoin kermavaahtoa. Purkissa oleva pursotettava versio on todella raikasta ja hyvää.
Ja säilyy aika pitkään jääkaapissakin.
Mukavaa viikonalkua!
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.