lauantai 22. lokakuuta 2016

Myskikurpitsakeitto paahdettuna



Myskikurpitsa houkutteli jo jonkun aikaa kaupassa käydessä sen poimimaan matkaansa.
Halusin kokeilla jotain ruokaa siitä.

 Ikävin asia tässä kurpitsassa on sen kovat kuoret, joten kuoriminen on hankalaa. Mutta maku palkitsee ahkeroijan.




Itse tein tämän ohjeen puolikkaana.
Puolikas kurpitsa odottaa toista kokkailuakokeilua. Ideankin sain jo ystävältä.Siitä sitten myöhemmin.

Mutta tässä maukas myskikurpitsakeitto paahdettuna.

Ohjeen pongasin täältä Tinskun keittiöstä.

Meidän keittiönseinäkalenterissa oli melkein samanlainen ohje.






Paahdettu myskikurpitsakeitto

noin 1kg myskikurpitsa
2 keltasipulia
8 dl kana tai kasvislientä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 punainen chili tai chilikastiketta
mustapippuria
paprikajauhetta
öljyä

Halkaise kurpitsa ja pilko paloiksi. Säästä siemenet. Huuhtele ne lävikössä ja laita talouspaperin päälle kuivumaan.

Kuori kurpitsa tai laittaa palat kuorineen uuniin paahtumaan. Lorauta hieman öljyä sekä suolaa palojen päälle.
Paahda uunissa 200 astetta puolituntia

Pilko sipulit ja chili. Laita kattilaan ja kuulota niitä hetki öljyssä. Lisää liemi, paahtuneet kuoritut kurpitsat ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 20 -30 min kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.

Lisää tuorejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä, tarkista maku. Kiehauta keitto kuumaksi, mutta älä enää keitä.

Paahdetut kurpitsan siemenet:
Paahda siemeniä pannulla tilkassa öljyä noin 10min. Mausta siemenet ripauksella suolaa ja  savustetulla paprikajauheella.

Koristele keittoannokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja halutessasi lisää päälle ranskankermaatai turkkilaista jugurttia. 
Ehkäpä siivu vuohenjuustoa.

Suloista lauantaita kaikille.
 Monta mukavaa ideaa tällekkin päivälle muhii mielessä. 
Näissä vapaapäivissä on se ihanuus, ettei aamulla tiedä vielä mihin kaikkeen päivä voi kuljettaa.

Mari






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.