Syksyinen juures-linssipata
porkkanaa
lanttua
perunaa
sipulia, hillosipulia, valkosipulin kynsi
suippopaprikaa
mäkimeirami
linssejä
kasvislientä
Pataan tulee kauden juureksia pilkottuna.
Liedellä kuulotetaan aluksi voissa juurespaloja. Pannulle ensiksi hitaammin
kypsyvät. Lanttu, sipuli, porkkana jne. sekä yrttiä mitä haluaa laittaa. Kun kasvikset ovat jonkun verran pehmenneet
lisätään linssejä n.2dl. Sekä kasvislientä niin paljon, että juurespalat peittyvät.
Uuniin hautumaan. Kun kasvikset ovat kypsiä
pannu on valmis. Tämän jälkeen laitetaan suolaa sekä pippuria.
Pannun päälle paistetaan kanttarellejä
voissa sekä tehdään yrteillä maustettua ranskankermaa padan päälle
laitettavaksi.
Ohje on muisteltu mistäpä muustakaan kuin suosikkiohjelmasta, Strömsön ruokaosuudesta.
Herkullista<3
Mari
p.s huomenna leivotaan ruisleipää. Leivänjuuri on jo tekeytymässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.