perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulun odottajan taatelikakku


Jouluinen taatelikakku on kuulunut suosikkiresepteihin jo pitkään.Reseptin alkuperä on entiseltä työkaverilta. Hyväksi koettu ja helppo.



Taatelikakkua leivottiin meillä tänä vuonna lahjaksi ystäville. Usein kuorutan sen vielä tummalla suklaalla. Tänä vuonna kakku sai pölysokerihunnun.





Joulun odottajan taatelikakku

250g taateleita
2dl vettä
2dl sokeria
200g voita tai margariinia
2 munaa
1dl kermaviiliä
3,5dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Keitä paloitellut taatelit, vesi ja sokeri soseeksi.Anna seoksen vähän jäähtyä. Lisää rasva lämpimään seokseen ja anna sen sulaa. Jäähdytä seosta vielä hetki.Lisää munat, kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunti. 


Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.