tiistai 20. joulukuuta 2016

Rachel Khoon muna-pekonileipää















Tiistaisin tv 2:lta tulee raikas ja ihastuttava Rachel Khoon ruokaohjelma Ruokatuliaisia Australiasta.
Rachel on englantilainen kokki, jonka aikasempi ruokaohjelma oli Ruokatuliaisa Maailmalta. Rachel vieraili tuolloin myös Tukholmassa ja tutustui ruotsalaisin herkkuihin. Herkkujen ohjeet hän vie kotiin ja tekee niistä omanlaisensa version.

Ohjelama on kauniisti sisutettu ja stailattu. Tämän illan jakso löytyy Areenasta tai tulee torstaina klo:15 uusintana.

Tästä ruuasta Rachel tuuma sen sopivan aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi ja yöpalaksi.

Tässä Rachelin tyylillä Muna-pekoni leipää, tai brittiläisittäin "Eggy Bread", amerikkalaisttain" french toast" tai rankalaisten" pain perdu-kadotettu leipä"

Muna-pekoni leipä

paahtoleipää
tuorejuustoa
pakaste pinaattia
pekonia
kananmunia
kermaa
juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Paahtoleipä voidellaan tuorejuustoilla. Leikataan kolmioiksi. Vuokaan laitetaan pohjalle pakastepinaattia ja leivät ladotaan päälle."Ei tarvitse kauniisti laittaa "tuumasi Rachel.
Väliin ripotellaan osa paistetuista  pekonisuikaleista sekä  pakastepinaattia.
Kananmunat ja kerma sekoitetaan, lisätään mausteet mustapippuria ja suolaa. Lisää hieman maitoa. Seos kaadetaan leipien päälle. Lisää loput pekonisuikaleet ja päälle juustoraastetta.
Paista uunissa kauniin ruskeaksi. Paista päälle kananmuna jonka keltuainen jää hieman löysäksi. mausta pippurilla ja suolalla.

kasvisversion saa käyttämällä itselleen sopivia aineksi ja makuja. Unohtaen pekonin 

Kyllä tällä jaksaa joulupuuhia jatkaa.

Mari






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.