sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Elämä on juhla vol.1 ( aurinkotervehdykset vuodenajan vaihtumiselle)


Eilen tapasin yin&yangjoogatunnin merkeissä Marttojen toimintaryhmän johon olen kuulunut viime syksystä lähtien. Martat ovat ikäisiäni ja heidän tapaamiset ovat olleet kivoja aiheiltaan...vaan en ole niihin ennättänyt.
 Mutta eilen tapasin heidät joogayksityistunnilla.
Lupasin itselleni, että nipistän akaa tällekkin mukavalle asialle lisää. Jotain pois ja jotain tilalle :)

Yin&yangtunnilla liityttiin jo päivän etuajassa tämän päivän 108 aurinkotervehdyksiin joita jooga yhteisöt tekevät  tänään ympäri maailmaa. Juhlivat vuodenaikojen vaihtumista. Ja tänään aurinkotervehdyksiä keväälle.

Meillä joogassa ei tehty perinteistä 108 aurinkotervehdystä, sun salutions, Surya Namaskar vaan tehtiin 9 aurinkotervehdystä joista tulee 12 vinyasaa joten päädytään lukuun 108.

Joogaopettajallamme oli ajatus  laittaa tällepäivälle tuo 108 aurinkotervehdystä tapahtuma ,mutta vielä ei meidän joogit siihen uskaltautuneet. Toki aikaa siihen käytetään 3tuntia ja mennään tietyn kaavan mukaan. Ehkä ensi vuonna ;) 






" Joogayhteisöissä perinteinen 108 Aurinkotervehdyksen " Surya Namaskar" sarja tehdään yleensä vuodenaikojen vaihtuessa. Mutta mistä tulee tuo maaginen luku 108 ja mitä on tämän tradition takana?

Maagisten 108 aurinkotervehdysten sarjan voidaan katsoa olevan eräänlainen puhdistautumisen riitti, kuin pöydän pyyhkiminen puhtaaksi - itsensä uudistamisen tapahtuma tai valmistautumista uuteen aikakauteen elämässäsi.

Läpi historian ja kaikkien uskontojen keskuudesta löytyy erilaisia traditioita, joilla toivotetaan tervetulleeksi uusi alku. Joogayhteisössä 108 aurinkotervehdystä on meidän tapamme :-)

Mutta palataan vielä tuohon itse lukuun 108....
1 = kuvastaa jumaluutta tai korkeampaa totuutta
0= tyhjyys tai täydellisyys
8= ikuisuus tai äärettömyys

Sanskriitin kielessä on 54 aakkosta; joista jokaisella on feminiininen ja maskuliininen muotonsa - Shiva & Shakti
54 aakkosta x 2 muotoa = 108

Chakrat ovat energialinjoja/- keskuksia energiakehossamme. sanotaan että 108 energialinjaa, jotka lähenevät toisiaan muodostaen Anahata, sydän chakramme.

Mala koru ( rosery), jota käytetään mantrojen lausunnassa, chantingissa ja rukouksia lausuttaessa, muodostuu 108 helmestä."


Teksti kopioitu Jooga Angel joogastudion fb-tapahtuma " Spring Equinox Jam & 108 Sun Salutations" it is! -sivulta.


Elämä on juhla ja kevät on täällä tänään. Toki kylmän pohjoistuulen kera. Aamulenkillä jäällä oli kyllä sellainen puhuri et punaiset posket palaa edelleenkin lenkin jäljiltä.

Namaste.

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.