lauantai 26. maaliskuuta 2016

Suklaahippu rahka-kermakakku






Suklaahippu rahka-kermakakkua

 On tehtyä meillä siitä lähtien, kun esikoinen oli pieni sälli.
Tämä on hänen lempikakku. Kakun idean alkuperää en jaksa muistaa.

kakkupohja (tässä kakussa oli pieni )
1prk kermaa (vispi 20%)
1,5 dl rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
tummaa taloussuklaata puoli levyä
kakun päälle koristetita, tai käytä jäljelle jäänyttä suklaata

Huomioi, jos teet isomman kakkun kuin tuon tekemäni pienen kakut. Saatat tarvita kaksi purkkia kermaa ja rahkaa. Näiden aineksien suhdetta voit muutella mielesi mukaan. Enemmän rahkaa - kevyempi ja toisin päin.

Hienonna jollain laitteella suklaalevyn puolikas.
(Meillä on joku sipulileikkuri, sähkökäyttönen .En edes keksi tälle virallista nimeä).
Tai hakkaa suklaa veisellä pieneksi rouheeksi.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla sekä vaniljasokerilla makusi mukaan. Sekoita joukkoon rahka.
Sekä suklaarouhe.

Kostuta kakkupohja maidolla tai mehulla. Pieni sipaisu tai isompi mansikkahilloa tai jotain muuta hilloa.Meillä laitetaan oikeastaan vaan mansikkahillon hajut :D hillo ei ole pääosassa täytteessä.

Täytä kaikki kerrokset ja myös päällynen tulee samasta mössöstä kts.kuva.
Jätin tämän kakun "naked" en siis laittanut kerma-rahkaa sivuille.

Päällysen voi koristella millä haluaa.Tämä on pääsiäiskakku joten sai koristuksensa suklaamunista ja pienistä karkkirakeista.

Yhtä hyvin voit käyttää jäänyttä suklaalevyä ja vetää vaikka juustohöylällä suklaa siprukoita tuohon kakun päälle. Mansikoita? Vadelmia? Karkkeja? Mitä vaan.

Ihana määrä vapaita tässä pääsiäisenä <3

Mari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.