Maailman helpoimmat mustikkamuffinit
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl sokeria
(vähempikin käy)
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl juoksevaa
margariinia TAI rypsiöljyä TAI sulatettua ja jäähdytettyä voita
1 dl kermaa
2 kananmunaa
2-3 dl jäisiä mustikoita
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa kaikki
kuivat aineet kulhoon ja sekoita puuhaarukalla. Lisää loput, sekoita hyvin.
Lisää viimeisenä
jäiset mustikat ja pyöräytä ne taikinan sekaan.
Jaa taikina
vuokiin lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa.
Paista uunin
keskitasolla noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kun muffinit
alkavat näyttää hyviltä.
Tein viikonlopun kunniaksi mustikkamuffinsseja. Netistä löydetyllä ohjeella jonka alkuperää en enää muista.
Muistakaa laittaa ainakan kaksi paperi vuokaa päällekkäin. Minä en muistanut ja muffinit valuivat pitkin leivinpaperia. Sain muutaman pelastettua. Ja nuo pahviset vuuat tietenkin pitivät kutinsa.
Turkoosi väri houkuttaa kovasti. Aloitin uuden villasukan turkoosista ja siihen sopivasta vihreästä.
Ihana valo, auringonpaiste!
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.