lauantai 12. maaliskuuta 2016

Mustikkamuffinssit







Maailman helpoimmat mustikkamuffinit

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria (vähempikin käy)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia TAI rypsiöljyä TAI sulatettua ja jäähdytettyä voita
1 dl kermaa
2 kananmunaa
2-3 dl jäisiä mustikoita

 Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita puuhaarukalla. Lisää loput, sekoita hyvin.
Lisää viimeisenä jäiset mustikat ja pyöräytä ne taikinan sekaan.
Jaa taikina vuokiin lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kun muffinit alkavat näyttää hyviltä.


Tein viikonlopun kunniaksi mustikkamuffinsseja. Netistä löydetyllä ohjeella jonka alkuperää en enää muista. 
Muistakaa laittaa ainakan kaksi paperi vuokaa päällekkäin. Minä en muistanut ja muffinit valuivat pitkin leivinpaperia. Sain muutaman pelastettua. Ja nuo pahviset vuuat tietenkin pitivät kutinsa.

Turkoosi väri houkuttaa kovasti. Aloitin uuden villasukan turkoosista ja siihen sopivasta vihreästä. 

Ihana valo, auringonpaiste!

Mari

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.