sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Lauantain ruokaa ja aioli-ohjetta






Lauantai meninkin keittiössä puuhaillessa.
Muffinssien paistossa ja ruuanteossa.
Menuseen kuului mureke jossa oli keitettyä munaa täytteenä, uunikasviksia, bataattiraanuja ja lohkoperunoita.
Lisukkeena salaattia sekä aiolia( valkosipulimajoneessia).
Olin paistanut myös kaupan paistovalmista Chipattaleipää lisukkeeksi.

Aiolinohje on kopioitu HannaG:n blogista (sen Safkaa-kirjan toisen kirjoittajan).



Aioli eli valkosipulimajoneesi
1 kananmuna
1 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 dl rypsiöljyä (tai muuta neutraalin makuista öljyä)
2 hienolla terällä raastettua valkosipulinkynttä
Mittaa ainekset korkeaan astiaan. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle ja surruuta majoneesiksi. Tarjoa ranskalaisten kaverina.

Ja kannataa pysyä ohjeessa. 
Maistelin sitä heti tehtyäni ja lisäsin valkosipulia.Virhe. Syödessä sen maku oli melkein liian valkosipulinen.  Ainakin meidän miehille.









Ennen ruualaittoa näpertelin hetken aikaa helmikoruja tehden.
Tilaamani helmet ovat liian pieniä ja aika paljon saa työstää, että koru syntyy. 
Mutta mihinkäs tässä on kiirettä ja meneehän tämäkin eräänlaisena rauhoittumismenetelmänä tai meditaationa.

Tänään liikutaan taas. Se aerobinen osuus on vielä arvoitus, mutta illalla on pitkä 90 min Yin-jooga.

Mukavaa sunnuntaita!
Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.