torstai 12. toukokuuta 2016

Nokkos-fetapiirakkaa







Vuorokauden varoitusajalla vieraita tulossa.  Siitä se ajatus lähti.

Olen katsellut tämän viikon maailmaan hortoilijan silmin. Luonosta löytyvät kasvit jotka käy ruuanlaittoon kiinnostavat. Muutamaa juttua kokeilin ja niistä postaukset myöhemmin.

Mutta tässä tämän päivänen.

Nokkos-fetapiirakka

nokkosta
fetajuustoa
(vähän paistettua naudanjauhelihaa)
kermaviili
kananmuna
juustoraastetta
mausteita (mustapippuria,valkosipulia,suolaa)
piirakkapohja





Peruspiirakka pohja suolasille piirakoille
150 g  voita                      
3 dl  vehnäjauhoja          
3 rkl  vettä
1/4 tl suolaa                    
Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Riittää pyöreään vuokaan ja reunoillekin.
Käytä täytteenä sieniä, kinkkua - sopii kaikkiin suolaisiin.
Paistetaan n. 180-200 30-40 min vähän riippuen täytteestä.


Kiehauta nokkoset. Silppua ne pieniksi.Sekoita kermaviili, kanamuna, feta, paistettua jauhelihaa, juustoraastetta, mausteita(valkosipulia, mustapippuria,suolaa).Jos haluat enenmmän valkosipulinmakua, laita valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna.

Päälle voi vielä ripotella juutoraastetta. Uunissa kunnes pohja on kypsä ja päällynen hyytynyt sekä juusto paistunut kauniin ruskeaksi.
Sama piirakan voi tehdä pakastepinaatista.

Muutaman päivän aikana on ihan mahdottamasti tapahtunut puutarhassa.
Pikkusydän ja vuorenkilpi kukkivat. Kasvit työntyvät mullan sisältä valtavalla voimalla.
Ihanaa.

Nyt nukkumaan.
Mari


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.