maanantai 30. toukokuuta 2016

Viikonlopun tähtiruoka, uudet perunat




Viikonloppuna syötiin hyvin, sekä kotona että ravintolassa.
Kotona ruokatähtenä oli uudet perunat, ruotsalaiset vielä tällä erää.

En tiennyt ostaessani niitä pieniä ihanuuksia, että olisivat ruuan tähtiainesosa.
Niin kävi, että veivät pääosan tässä ruokacastingissa, uudet potut ja ohimennen kaupasta mukaan napattu sillifile ja tilli.

Sivuosia launatain ruuassa näytteli uunikanaa broilerin rintafileestä. Niistä tulee aina mureat. Pellille broilerin kanssa pääsi bataattia, sipulia ja porkkanaa. Maustettuna öljyllä ja mausteilla.

Nekin olisin voinut kipata lautaseltani.Sillä potun ja sillin astuttua näyttämölle lähti laustaselle kehittymään leikkelelautanen. Kinkkua, juustoa, keitettyä kananmunaa ja salaatteja.





Sunnuntai-iltana grillattiin täytettyjä herkkusieniä pekonikääreessä, possua(possun pötkylihasta), ja halloumijuustoa.
Salaattina vihersalaattimix ja avocadoa sitruunalla ja mustapippurilla. Hyppysellisen, hyppysellinen sormisuolaa päälle.

Sekä tietenkin lempparia, tomaattia ja basilikaa.






Sinne sekaan loikkasi myös pieniä miehen sormenpäänkokoisia  pottuja ja silliä pieni siivu.



Vieläkin hieman väsyttää viikonlopun hauskuudet ja mieleen vähän väliä juolahtaa lauantain tapahtumia.
Mutta se on ihan oma tarina se pyöräilyretki.

Suloinen kielon ja sireenin tuoksu leijailee tässä maanantain aamussa.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.