tiistai 24. maaliskuuta 2015

Banaanikakku rekvisiittana














Hupinsa kullakin. Saikkupäivän hupailua leipoa maailman helpoin kakku ja alkaa leikkiä kameralla, astuksilla ja alustoilla. Kakku parka sai kyytiä :)

Tässä kuitenkin sen ohje. On todella nopea ja helppo tehdä. Ainekset sekaisin ja kakku uuniin.





Maailman paras banaanikakku

2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia
Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, sekoita joukkoon oman maun mukaan kanelia. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakku tummuu päältä kauniisti, älä säikähdä. Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, varsinkin jääkaapissa.
Kakun kuohukerman voi korvata piimällä, kermaviilillä, ranskankermalla, jugurtilla tai maidolla.
Blogista Cebikin keittiössä.

Kyseinen kakkuohje on ollut aiemminkin tässä blogissa. 
Ohje otettu Cebikin keitiössä nimisestä blogista. 



 Näkyillään ;)

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.