sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kermainen sienirisotto, kanttarelleistä


















Viikolla jo tutkin netistä sienirisottoreseptejä,  koska hauluisin ottaa tämän ruuan haltuuni.
Itseään voi haastaa monella tavalla. Tällä hetkellä yhdistän kaksi intohimoa ja niissä kehittymisen.
Valokuvaus sekä ruuanlaitto.
Pohdin tänään erilaisia kuvausrekvisiittoja etenkin alustoja. Haluisin uusia puulevyjä, marmorialustoja jne.
Tyytyväinen olen siitä että elämän varrella vanhat astiat ovat kiinnostaneet ja niitä on tullut hankittua.
Tässäpä sitten ohjetta,joka on Valion sivulta kopioitu.




Sienirisotto

Valmistusaineet

1   (200 g)
iso sipuli
2  rkl
voita
150  g
tatteja tai suppilovahveroita
3  dl
risottoriisiä
7 - 8 dl
kuumaa vettä
kasvisliemikuutio
2  dl
valion ruokakermaa
1/4 tl
suolaa

mustapippuria myllystä
Annosten pinnalle
1 - 2 dl
mustaleimajuusto raaste



Valmistusohje
  • Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa, älä ruskista. Lisää kattilaan hienonnetut sienet. Anna ylimääräisen nesteen kiehua pois. Lisää riisit, kuullota niitä hetki ennen nesteen lisäämistä.
  • Valmista kasvisliemi: liuota kiehuvaan veteen liemikuutio. Lisää n. 1/3 liemestä riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
  • Lisää loppu liemi ja ruokakerma pienissä erissä. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  • Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää annoksille juustoraastetta. Tarjoa heti.


Mukavaa sunnuntaita kaikille.

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.