sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Naistenpäivän päivällinen








Naistenpäivän päivällinen omalla porukalla, eli loistavassa herraseurassa.
Ruokana aina yhtä herkullinen ja variaatioitavissa oleva härkäruukku.Ohje on meillä töissä työkaverilta saatu. Tänään laitoin lihaksi pötkölihaa, olikohan jotain possua. Paloittelin ja käytin pannun kautta. Mukaan heitin perunoita, sipulia, valkosipulia, tuorejuustoa (savuporoa), herkkusieniä ja suolakurkkua.Vettä ja lihalientä ja lopuksi kuohukermaa.

Viininä punaviiniä Vallis Queyras, ranskalaista.

Kattaus oli muuten yksinkertainen, mutta kynttilöitä laitoin palamaan useita erilaisia.
Tunnelma oli viehättävä.

Päivään kuului myös elokuvissa käynti ystävän kanssa, Fifty shades of grey. Ihaniaa tunnelmia luotu asuntoihin ja hotelleihin. Niiden kaupunkimaisemien ja sisustunnelmien fiiliksessä edelleen lepattelen ;)
Tarinahan oli jo kirjoista tuttu. ja kauniit näyttelijät, upeat interiöörit.

Meillä on meneillään DIY sängynpääty. Saatte siitä sitten postauksen kunhan valmistuu. Hieman hommia hidastaan tee-se-itse-miehen kipsijalka.





HÄRKÄRUUKKU

keitettyjä perunoita
paprikaa
hillosipulia
suolakurkkua
naudan sisäpaistia tms palana
mustapippurirouhetta
valkosipulia
aurajuustoa
smetana tai ranskankermaa
ruokakermaa


Keitä perunat. Ruskista pannussa lihat. Voit halutessasi keittää lihoja esim 1t ja poistaa kuohat keittämisen alussa, jos kuohaa tulee. Olen lisännyt tässä vaiheessa mustapippurirouheen, valko- ja hillosipulit muhimaan lihojen ja veden kanssa.

Aseta uunipadan pohjalle pieneksi lohkotut keitetyt perunat, paprikat ja suolakurkut sekä hillosipuli. Näiden päälle murustele aurajuusto ja levitä smetana tai ranskankerma. Lopuksi lihat ja kerma. Tasoittele kevyesti ja hieman pistele aineksia, että hieman sekoittuu. Järjestyksellä ei ole oikeasti väliä.

Uunissa aluksi 200 *, kunnes alkaa ruskistua (n.30-40min), sitten muhitusta 125-150 asteessa  30-60min. (minä keitän lihoja tunnin ja pidän uunissa koko pottia vähintään yhteensä tunnin)


Tunnelmallista viikon alkua kaikille.
-Mari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.