perjantai 27. maaliskuuta 2015

Loma ja perjantai-illan pizzaa








Loma alkoi ystävän kanssa juoksulenkillä. Suosikki reittini metsäpolulla on sulanut ja alusta mitä mahtavin juosta. Inhoan asfaltilla juoksua. Juoksulenkki kuuluu viikonloppujen aloittamiskuvioihin töiden jälkeen ja sunnuntai-illan päättää yin-jooga. 90minuutin syvävenyttely.

Poikien kanssa tehtiin pizzaa.
Voi mitä herkkua, ohut pohja ja maukkaat päällyset. Jokainen valitsi itse omat herkkunsa pizzaansa.

Tässää helppo ja hyvänmakuinen peruspohja. Meillä neljälle keskikokoiselle pizzalle tehtiin kaksinkertainen annos.






Pizzapohja

Pohja
25  g
hiivaa
2  dl
vettä
1/2  tl
suolaa
1/2  dl
öljyä
5  dl
vehnäjauhoja

Valmistusohje

Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi.
Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
Pizza paistetaan alalämmöllä uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 - 12 min.

 
 Pizzan päälle oli varattuna kinkkukuutioita,  jauhelihaa, herkkusieniä, Mozzarellajuustoa, meetvurstia ja juustoraastetta. Sekä villirukolaa.

Tein valkosipulista ja öljystä valmiin pizzan päälle laitettavan lisukkeen. Kopioin idean Caperon pizzeriasta Savonlinnasta. Voi niitä siellä notkuttuja hyppytunteja sekä iltoja. Edelleen yksi parhaita pizzapaikkoja.

Jälkkäriksi mansikoita ja cavaa, Mistinguett prutt rose ( vintage edition 2013).
Loma <3








 Eilen ennen valokuvakurssin alkua, piipahdettiin ystävän kanssa Helkkä Dreamsilla katsomassa kevään uusi sisutusjuttuja. Oishan tuolla ollut vaikka mitä suloista. Nyt lähti mukaani Riviera Maisonin kassi, servettejä ja Svaneforssin keittiöpyyhe "äidin suklaakakkuohjeella".

Palaillaan...
Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.