lauantai 23. toukokuuta 2015

juusto-kinkkupiiras Quiche Lorraine











Täällä Itä-Suomessa on ollut kauhea tuuli. Aamulla herättyäni todella aikaiseen. Ajattelin aikaa olevan ennen päivän menoja tehdä puutarhassa hommia. Oli niin kylmä, että pakitin samantien takasin sisälle. Ihana auringonpaiste, mutta myrskytuuli.
Naapurin pihasta napsahti poikki iso koivu ja kaatui heidän auton viereen. Onneksi kukaan ei jäänyt alle. Mies kuuli kauhean metelin joka lähti puunkaatumisesta ja meni katsomaan tarvitseeko kukaan apua. Siellä se koivu pötkötti  kaatuneena.

Leivoin juusto-kinkkupiiraan iltapalaksi. Vanha hyväksi havaittu ohje parin kymmennen vuoden takaa. Alkuperää en mitenkään muista. Kirjoitin sen teille. Alkuperäinen ohje löytyy minun reseptivihkosta käsinkirjoitettuna.
 Kannattaa ottaa talteen. Tällä on menty monet illanistujaiset ja juhlat. Jos haluatte raikkautta. Pistä tomaattia vaikka puolikkaita mini tomaatteja täytteen päälle.



Juusto-kinkkupiiras  (Quiche Lorraine)

Pohja
150g voita
2 ¼ dl vehnäjauhoja
3rkl vettä
1dl juustoraastetta
Nypi pehmeä rasva, jauho ja muut ainekset sekaisin. 225 astetta n.10 minuuttia uunissa

täyte
2kanamunaa
2dl kermaa
1rkl vehnäjauhoja
4dl juustoraastetta
100g kinkkua
Sekoita ainekset keskenään. Mausta, jos haluat. Pippuria, valkosipulia, suolaa hieman. .  Levitä esipaistetun pohjan päälle. Laita juustoraastetta vielä piirakan päälle. Uunissa 225 astetta n.10-15 minuuttia. 

Mukavaa lauantai ehtoota.

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja pikku viesti olisi mukavaa.